930 x122 grota rece

AdDoc #4

VERDE ÎN FAȚĂ, DESPRE PROBLEMELE MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Continuă AdDoc #4 – Festivalul online de film documentar pentru liceeni care  abordează #VerdeÎnFață problemele mediului înconjurător

Citiți și: Arderea frunzelor, interzisă de luna viitoare. Amenzile, usturătoare

Adolescenții și documentarele este un proiect dezvoltat de Asociația Bloc Zero, în parteneriat cu Mai Mult Verde, Cu apele curate și One World România la Școală.

Pornind de la un instrument educațional inedit – filmul documentar, creează un context de informare, învățare și dezbatere inedit: un cinematograf online, care invită, în număr mare, adolescenții implicați și curioși.

Citiți și: SE DAU BANI PENTRU RENOVAREA CASELOR

Ediția a patra a festivalului de film documentar AdDoc are loc online, între 11 și 24 mai 2020. Elevii și profesorii sunt invitați să își creeze un cont pe platforma proiectului și să obțină astfel acces gratuit la vizionările de film din cadrul festivalului, care sunt organizate în regim de live stream.

„AdDoc #4 abordează subiectul sensibil, controversat, dar esențial al impactului schimbărilor climatice și comportamentale asupra mediului înconjurător. În perioada 11-13 mai, am urmărit cinci filme din selecția festivalului, urmate de discuții live pe zoom. Între 18 și 24 mai, vă invităm să urmăriți proiecțiile programate de la ora 18:00 în timpul săptămânii și între orele 14-18 în weekend. Programul integral, sinopsisurile filmelor și temele abordate sunt accesibile pe platformă.

Printre proiecțiile programate săptămâna aceasta se numără ANOTE’S ARK (Marele Premiu la Festivalul Pelicam, 2019 – documentar despre lupta fostului președinte al Kiribati să își salveze țara de la un dezastru ecologic) sau OUT OF FASHION (călătoria întreprinsă de un designer din Estonia pentru a convinge lumea modei să adopte practici sustenabile).

Pentru o experiență completă, vă invităm și la ADDOC LIVE. Ediția de marți, 19 mai, ora 19:00, are ca invitați trei dintre membrii mișcării Fridays For Future România”, spun organizatorii.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3