930×122 CAPRA 5

autostrada

DECIZIE CAPITALĂ PENTRU AUTOSTRADA PITEȘTI – SIBIU

Decizie capitală pentru autostrada Pitești – Sibiu. Este așteptată decizia ministerului de profil în ceea ce privește emiterea acordului de mediu, obligatoriu, fără de care nu se va putea trece la construirea șoselei. Decizia va fi luată în baza unui studiu prezentat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citiți și: Restricție de trafic, trei săptămâni, pe un drum foarte important

„Pentru autostrada Sibiu – Piteşti aşteptăm acordul de mediu. Ministerul Mediului ne-a transmis că în această lună îl vom avea.

Sunt licitate lotul 1 (n.r. – Sibiu – Boița) şi lotul 5 (n.r. – Curtea de Argeș – Pitești) şi, dacă vom avea acordul de mediu în această lună, vom lansa lotul 4 (n.r. – Tigveni – Curtea de Argeș), care este cel mai dificil lot din această autostradă.

Citiți și: O nouă Autostradă în România, într-o zonă neașteptată!

Fără acord de mediu nu facem niciun pas, pentru a evita orice discuţii şi situaţii neplăcute cu Bruxelles-ul.

Dacă până la sfârşitul anului vom avea acordul de mediu, câştigătorii celor două tronsoane vor fi anunţaţi până în 15 ianuarie 2019”, informează directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga.

Secțiunea 4 a viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu se va afla în județul Argeș și va fi cuprinsă între comuna Tigveni și municipiul Curtea de Argeș.

Va avea o lungime de 9,86 de kilometri, dintre care 1,35 de kilometri de tunel, care vor fi construiți în zona de traversare a dealului Momaia, anunță CNAIR. AICI, amănunte despre traseul viitoarei autostrăzi. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3