HerasMed (930 x 122 px)

gheorghita botarca

SOLUȚIA GĂSITĂ DE PRIMARUL TOPOLOVENIULUI PENTRU CA TOȚI ELEVII DIN ORAȘ SĂ ÎNCEAPĂ ȘCOALA PE 14 SEPTEMBRIE

Pregătiri, consultări și analize înainte de startul noului an școlar, la Topoloveni, acolo unde cursurile vor începe cu mobilier adaptat cerințelor de distanțare socială, cu spații noi date în folosință tocmai pentru evitarea aglomerației în cele deja existente și cu un orar bine gândit astfel încât elevii să intre în contact cât mai puțin unii cu alții.

Citiți și: Oficial! Investiție de 12,5 milioane lei în școlile din Pitești!

 

„Vrem să începem școala pe 14 septembrie, cu prezența efectivă a tuturor copiilor la ore. Analizăm împreună cu reprezentanții părinților și conducerile școlilor posibilitatea ca prezența la cursuri  să se facă eșalonat. De exemplu, clasa a V-a la ora 8.00, clasa a VI-a – la 8.15, clasa a VII-a – la 8.30, etc, astfel încât copiii să se intersecteze cât mai puțin.

Citiți și: Educația se digitalizează: Tot mai multe școli implementează un nou sistem

Le-am adus și un mobilier școlar individual, astfel încât să nu mai stea în banca acea dublă, câte doi, ci fiecare, separat, în banca lui. În plus, le mai punem la dispoziție un spațiu, într-un complex pe care noi îl pregătiserăm pentru asistență socială după ce am concluzionat că e mai importantă programa școlară. Cel mai probabil vom aduce aici clasa I sau clasa a II-a, dar asta urmează să stabilim. Aceasta e intenția noastră, să începem școala în condiții cât mai lejere, evitând aglomerația”, a declarat, pentru ePitești.ro, primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă.

 

Precizăm că, potrivit proiectului de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, elevii şi personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască atât în timpul orelor de curs, cât şi în timpul recreaţiei, atunci când se află în interiorul unităţii de învăţământ.

„Acolo unde este posibil, se va asigura decalarea pauzelor încât să fie limitat numărul de persoane prezente în grupurile sanitare şi în curtea şcolii, cu scopul respectării distanţării fizice. Va fi gestionat fluxul de elevi care merg la toaletă (plecarea şi întoarcerea de la/la clasă, evitarea aglomerării în interiorul grupului sanitar). (…) Consumul de produse alimentare se va realiza cu precauţie. (…) Se recomandă intrarea eşalonată la intervale orare stabilite în funcţie de zone sau de clădiri (etaj, aripă etc). Este recomandată intrarea prin mai multe uşi de acces pentru a reduce fluxul de elevi. (…) Elevii vor fi instruiţi să nu interacţioneze fizic (nu se vor îmbrăţişa, nu îşi vor atinge reciproc mâinile şi nu vor sta aproape unul de celălalt). Nu vor fi practicate jocuri de contact sau cu mingea, nici activităţi care implică schimbul de obiecte”, se menţionează în document.

 Sursă foto: Wall-Street.ro

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA