SMART KIDS 930X122

adrian streinu cercel

ADRIAN STREINU-CERCEL, AVERTISMENT CARE LE DĂ FIORI ROMÂNILOR

Există riscul revenirii la starea de urgență, avertizează profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

“Sper să nu se ajungă acolo și sper ca președintele României să nu fie nevoit să apese din nou butonul de urgență, pentru că un astfel de risc există, să știți. Peste trei săptămâni de acum încolo aflăm și cât de mare e acest risc”, a afirmat aseară la Antena 3 profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Criticând unele „comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții”, comportamente manifestate în weekend, după ieșirea din starea de urgență, în cele trei zile de stare de alertă în care autoritățile nu au putut da amenzi, președintele Klaus Iohannis a avertizat ieri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni: „Am reușit până acum să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți.

Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”. (Sursă foto: news.ro) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90