EcoMoto 930×122

an școlar

Anul școlar s-ar putea încheia mai devreme! Profesorii intră în grevă generală

După proteste și marșuri fără rezultat, profesorii vor anunța dacă anul școlar va fi înghețat.

Citiți și: Vești proaste pentru elevi și părinți!

Potrivit Antena 3 CNN, 80% dintre cadrele didactice sunt de acord cu greva generală, însă pentru a se întâmpla acest lucru, profesorii trebuie să urmeze niște pași legali.

Concret, cadrele didactice vor intra mai întâi în grevă de avertisment şi, ulterior, în grevă generală.

Citiți și: Un an școlar mai lung începând cu septembrie 2022

Greva de avertisment presupune ca profesorii să intre la ore, dar ei vor decide dacă țin cursurile sau doar supraveghează elevii. Doar după 2 zile de la greva de avertisment, se poate organiza greva generală.

Profesorii cer majorarea salariilor, acordarea salariului mediu brut pe economie pentru profesorii debutanți sau investiții în infrastructura de învățământ.

Se pare că angajații din educație nu au fost chemați la negocieri în acest sens nici după protestul amplu din 10 mai.

Foto descriptiv: DCNews

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Mihai spune:

    Săracii profesori sunt plini de bani din mediatatii. Fac meditație cu copii de la clasa1, mai nou ii cam obliga sa vina la ei acasă sa-și facă temele contracost. Casele lor au devenit after mai nou. Nu mai vb de aia de sport care pun câțiva copii sa alerge și le ia câte 50 lei pe zi ca de se pregătesc pt academie etc. Poate mai sunt câțiva care nu fac meditații dar aia sunt comozi. Profesori sunt ca politicieni gen Primari care nu vor funcțiile pt salariu ci pt șpaga

  • Prometeu spune:

    De acord cu primul comentariu de mai sus.
    Cea mai puturoasa clasa de intelectuali…..iar cand vine vacanta de vara iau salariul pe 3 luni de zile în care se fac ca muncesc ca de regula se pune lacatul pe unitatea de învățământ.
    Cineva cu care vorbeam îmi zicea: ” Hai ca nu sunt chiar 3 luni”. I-am răspuns: ” Da, mai baga maxim o săptămână când au Capacitate sau Bac și unii încă una în plus dacă se baga pe contestații si/sau olimpiade.”
    Niște puturoși fără pereche.
    Auzi, 18 ore pe săptămână și vor 4 mii lei net. Ma ia râsul.
    Propunerea mea: 40 ore pe săptămână și corectează lucrările/testele în vacante sau în clasa, ca au viteza….. știu de când eram eu elevă. Nu ostenesc sa-ti analizeze lucrarea prea mult…..
    Asadar, 40 ore, ca ceilalți care sunt aparținători si ei de codul muncii, sa vadă ce inseamna munca 8 ore pe zi …. care oricum rămân vreo 6 ca la doua ori chiulește clasa ori nu se duc ei….se poarta și asta. Asa o sa vadă și ei ce simte un inspector de la pensii care lucrează cu publicul 8 ore pe zi de pleaca acasa mai mult mort decât viu, asa o sa vadă ce simte un politist de la emigrari unde tot 8 ore suporta zeci de dosare pe zi și poate și tensiune nervoasa de la clienti nemulțumiți, asa o sa vadă și ei ce inseamna sa stai ca inginer constructor 8 ore în ploaie și cu 20-30 muncitori în echipa, cât o clasa, ca sa-i strunesti la lucrare, asa o sa vadă și ei o doctorița de familie ce simte dupa 8 ore cu babe și moșnegi pacienți și doar 2 copii, cu excremente emoționale auditive cât cuprinde ca ăștia chiar se vaita si-ti povestesc viata nu doar susotesc în timpul orei de curs……
    Urmarea, cam 40% din ei dati afara. Guvernul sa vina cu propunerea asta și după ce se da OUG sa stea în greva cât vor. Totodata, propuneți Asociațiilor de Părinți și de Elevi sa-și dea profesorii în judecata pt ca risca sa nu între în examen…. care au.
    Sincer, mă pun în pielea unui parinte care 2 ani a plătit meditații la mate și română pentru copilul lui ca să intre la un liceu bun. Ce educație dau ei tinerei generații? Ce respect mai vor ei de la copii dacă profesorii sunt nepăsători cu viitorul lor. Să răspundă Guvernul la întrebarea dacă se îngheață anul școlar sau nu se mai țin examenele? (văzut la stiri pretentia unui sindicalist). Serios? Guvernul are de ținut în spate o ȚARĂ, puturosilor, nu doar o clasa sau o unitate de învățământ. Sunteți puturoși acelei părți de intelectualitate care pe deasupra mai e și nesimțită, cu presiuni pt meditații, ifose sa meargă gratis la banchete, mereu cu sacoșe cu cadouri primite de Crăciun și Paște, 1Martie, 8 Martie, final de an scolar, zi de nastere diriginte….
    Deja m-au luat nervii, nu mai pot sa scriu.
    RUSINE.
    Un cadru didactic ADEVARAT, are dubla activitate: meditații, scoli private, scoli de arte, palatul copiilor, afterschool, scoli de limbi străine, spital dacă preda la fac de medicina, colaborări cu diverse firme private. Restul…. javrele gratis prin banchete si profitori șpăgari !!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90