930 x122 grota rece

apel

APELUL AUTORITĂȚILOR: NU PLECAȚI LA DRUM LUNG!

Cu puțin timp în urmă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis un comunicat de presă prin care adresează populației câteva recomandări valabile pe perioada codului portocaliu de viscol și ninsori.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

„Având în vedere atenţionarea meteorologică cu valabilitate în data de 29 ianuarie 2014, pentru intervalul orar 6-23, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face un apel către toţi cetăţenii să se informeze permanent asupra condiţiilor meteo folosind toate mijloacele de informare şi să nu pornească la drum decât dacă este necesar, iar în acest caz să echipeze autovehiculele corespunzător anotimpului de iarnă”, scrie în comunicat.

De asemenea, IGSU îi sfătuiește pe oameni să aibă pregătită o rezervă de alimente, apă şi combustibil, să păstreze la îndemână uneltele pentru degajarea zăpezii, să asigure mijloace diferite pentru încălzit şi prepararea hranei şi să pregătească mijloace de iluminat independente de reţeaua electrică. Celor aflați sub tratament medicamentos li se recomandă să îşi asigure din timp stocurile necesare, astfel încât să nu se afle în imposibilitatea de procurare a acestora. În plus, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face un apel către femeile care ar trebui să nască în perioada imediat următoare şi către gravidele cu risc să se cazeze în localităţile în care sunt spitale, pentru a putea fi asistate medical în timp util.

Citiți și: Forțe din Argeș, trimise la intervenție în urgia albă dezlănțuită în Constanța

Amintim că și județul Argeș se află astăzi sub cod portocaliu (jumătatea sudică) și sub cod galben (jumătatea nordică) de viscol (vezi harta).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3