930×122 CUMPANA 5

exercițiu

ARGEȘUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTII

În perioada 29 octombrie-1 noiembrie 2019, în judeţele Argeş şi Braşov se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

Citiți și: MApN prelungeşte până în 24 iunie campania de recrutare pentru rezerviştii voluntari

Exerciţiul este condus de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.), Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Pe perioada exerciţiului, rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare, pe durata a două-trei ore, „în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legislative”, ne informează Instituția Prefectului.

Citiți și: Armata Română caută în continuare voluntari. Are nevoie de 10.000 de oameni!

Exerciţiile de acest tip sunt planificate și organizate periodic în toate judeţele ţării, în baza „Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare”, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în anul premergător desfăşurării acestora.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90