930×122 CAPRA 5

exercițiu

ARGEȘUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTII

În perioada 29 octombrie-1 noiembrie 2019, în judeţele Argeş şi Braşov se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

Citiți și: Argeș: Visezi să lucrezi în instituții de forță? Se fac înscrieri

Exerciţiul este condus de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.), Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Pe perioada exerciţiului, rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare, pe durata a două-trei ore, „în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legislative”, ne informează Instituția Prefectului.

Citiți și: De ce au fost amendați mai mulți comercianți de mărțișoare din Pitești

Exerciţiile de acest tip sunt planificate și organizate periodic în toate judeţele ţării, în baza „Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare”, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în anul premergător desfăşurării acestora.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3