EcoMoto 930×122

botniță

ATENȚIE! CÂINI FĂRĂ LESĂ ȘI BOTNIȚĂ ÎN PARCURI

Nu doar maidanezii, al căror număr a scăzut semnificativ, ci și câinii cu stăpân pot reprezenta un pericol pentru piteșteni.

Citiți și: Sancțiuni mari pentru oamenii care nu fac acest lucru

Un cetățean ne-a reclamat că în parcul din pădurea Trivale a văzut cum un câine de talie mare a fost lăsat de proprietar să zburde în voie. Fără lesă și fără botniță, așa cum cer o hotărâre de Consiliu Local și, în definitiv, bunul simț.

„L-am atenționat politicos pe proprietar să-și țină câinele în lesă. Am încercat să-i argumentez că poate fi un pericol pentru oameni, mai ales pentru copii. Un câine poate fi imprevizibil… În loc să înțeleagă, s-a răstit la mine… Am sunat și la Poliție. Am vorbit la Secția 3. Mi s-a spus că Poliția nu are suficienți oameni pentru a se ocupa și de astfel de probleme. Într-un final, mi s-a transmis că vor trimite un echipaj… Doamne ferește să se întâmple și în Pitești o tragedie similară cu a lui Ionuț, copilul ucis de maidanezi în București!”, ne-a spus, indignat, cetățeanul.

Citiți și: Arși la buzunare: Amenzile sunt cuprinse între 1000 – 2000 de lei!

Potrivit unei hotărâri din mai anul trecut a Consiliului Local Pitești, „se interzice plimbarea câinilor de talie mare fără lesă și botniță în perioada în care se află în locuri publice.” Conform aceleiași hotărâri, amenda pentru încălcarea măsurii este cuprinsă între 200 și 400 de lei. De respectarea hotărârii ar trebui să se ocupe Poliția Locală și Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești. Ar trebui…

Admitem că e foarte posibil ca nu puțini dintre stăpânii de câini să nu aibă habar de existența acestei hotărâri a Consiliului Local Pitești. Poate că mulți cred că lesa și botnița sunt obligatorii exclusiv în cazul câinilor considerați periculoși și agresivi. Ei bine, nu! Ele sunt obligatorii, potrivit deciziei amintite, pentru toți câinii de talie mare.

Bine ar fi ca Primăria să-și miște aparatul birocratic și să amplaseze în locurile publice, în special în parcuri, panouri cu mesaje preventive. Mesaje în care să atragă atenția asupra hotărârii respective și a amenzilor prevăzute pentru proprietarii de câini care nu o respectă. Ulterior, odată ce omul este informat, polițiștii locali să treacă la amendarea fără milă și pe bandă rulantă a celor care nici atunci nu s-ar conforma legii. (Foto: Arhivă)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3