Donaris 930 x 122

anpc

Avertizare pentru părinți! Pericol pentru copii în magazine!

Avertizare pentru părinți! Pericol pentru copii în magazine!

Citiți și: Alertă alimentară! Dezastru la Lidl, Penny și Metro: pui contaminat!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) atrage atenția părinților cu privire la produsele ce urmează să fie achiziționeate pentru copii, în contextul sărbătorilor.

Acesta recomandă ca dulciurile să fie achiziționate numai din magazine şi raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare, pentru a putea proba tranzacţia în cazul unor reclamaţii legate de calitatea sau siguranţa unui produs, transmite Agerpres., citat de edupedu.ro.

Citiți și: Sancțiuni usturătoare! McDonald`s – închis și amendat cu mii de €

De asemenea, acesta precizează că părinții trebuie să fie foarte atenți la jucăriile achiziționate pentru copii.

Acestea pot prezenta un mare pericol pentru copiii mici, care pot înghiți părți componente ale jucăriei.

Iată sfaturile pentru achiziționarea de jucării:

– să fie cumpărate numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), pentru a putea proba tranzacţia, în cazul în care, în mod justificat, doreşti să reclami calitatea/siguranţa unui produs;

Avertizare pentru părinți! Pericol pentru copii în magazine!

– să alegi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale.

– jucăriile trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, care ajută la alegerea jucăriei;

– trebuie să ai în vedere faptul că jucăriile care nu sunt destinate unui grupe de vârstă specifice pot să îi rănească”, a scris duminică, pe Facebook, Paul Anghel, director ANPC.

În privinţa dulciurilor, directorul general al ANPC recomandă achiziţionarea acestora numai din locuri autorizate.

,,Trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanţi, chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic. Înainte de cumpărare, trebuie verificată starea ambalajelor (integritate, etanşeitate) şi încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător”, arată directorul general al ANPC în postarea sa.

Toate produsele din import trebuie să fie însoţite de etichete cu elementele de identificare şi informare în limba română”, subliniază reprezentantul ANPC, potrivit Agerpres.

Nu în ultimul rând, părinţii trebuie să fie foarte atenţi dacă pe eticheta produselor există informaţii cu privire la ingredientele cu posibil efect alergen.

Recomandările directorului ANPC pot fi citite, integral, AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90