EcoMoto 930×122

carantină

CÂȚI ROMÂNI DIN CONVOIUL CARE A TRECUT GRANIȚA AJUNG ÎN ARGEȘ ÎN CARANTINĂ

Numărul românilor din convoiul care a trecut azi noapte granița pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II și care ajung în județul Argeș în carantină este mic, informează prefectul Emanuel Soare, care precizează că „doi-trei cetățeni” vor fi carantinați pe raza județului Argeș.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Pe raza județului Argeș numărul persoanelor aflate în carantină a rămas 80. În schimb, numărul persoanelor izolate a crescut de la 919 (astăzi, la ora 9) la 1.107 (astăzi, la ora 19), potrivit prefectului, care nu oferă detalii despre acest plus de persoane ajunse în autoizolare la domiciliu pe parcursul zilei de astăzi.

Convoiul, conform presei centrale, a fost format din sute de autovehicule, cu circa 3.000 de cetățeni români, dar și străini.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi că, în urma unei discuții cu omologul său din Ungaria, Viktor Orban, s-a căzut de comun acord ca în fiecare zi să fie permis tranzitul prin Ungaria al românilor care revin în țară din vestul Europei.

„Azi, în urma unei discuții personale cu premierul Ungariei, am fost informat oficial că se va reglementa situația cu tranzitul în Ungaria. În ce privește transportul de marfă, nu vor mai exista restricții, iar în ceea ce privește transportul de persoane se va permite în fiecare zi un convoi între orele 21 și 5 dimineața, ora Ungariei, pentru cetățenii care vor să tranziteze Ungaria dinspre Europa de Vest”, a precizat Ludovic Orban.

Amintim că în carantină intră românii reveniți în țară din zonele roșii (click pe imagine pentru vizualizare):

În autoizolare la domiciliu intră cetățenii care au fost contacți direcți ai unor persoane confirmate cu coronavirus și românii reveniți în țară din zonele galbene (din țări în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare) (click pe imagine pentru vizualizare):

(Foto: centrul de carantină de pe bulevardul Eroilor din Pitești, acolo unde s-ar afla în carantină toate cele 80 de persoane carantinate în județul Argeș, toate revenite în țară din Italia) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90