930X122 MAIA

autostrada

CERERE EXPRESĂ PENTRU AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU: ACCELERAȚI!

Cerere expresă pentru autostrada Pitești-Sibiu: Accelerați! Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, avertizează din nou Guvernul cu privire la întârzierea proiectului autostrăzii Pitești-Sibiu.

Citiți și: După lilieci și urși, castrele romanilor blochează autostrada Pitești-Sibiu!

Într-un interviu acordat Mediafax, Corina Crețu cere accelerarea procedurilor pentru începerea, în sfârșit, a lucrărilor.

“În ceea ce priveşte Sibiu-Piteşti, este un proiect întârziat. Din punctul nostru de vedere, nu poate fi începută construcţia mai devreme de 2019 şi este un proiect fanion pentru Uniunea Europeană, deoarece conectează de la Nord la Sud, de la Rotterdam la Constanţa, întreaga Uniune Europeană.

Citiți și: Accident grav pe Autostrada București – Pitești! Mașină strivită sub un SUV!

Este tronsonul lipsă, de altfel, singurul tronson lipsă dintre Rotterdam şi Constanţa.

De accea am spus că trebuie accelerate pregătirile, pentru că, din păcate, ne aflăm în faza studiilor de fezabilitate de mulţi ani şi au început licitațiile pe tronsonul 1 şi 5 fără a se obţine avizul de mediu, fapt care a fost criticat de Comisie, pentru că în funcţie de avizul de mediu vom şti dacă vom putea finanţa sau nu aceste tronsoane.

Tronsoanele doi, trei şi patru sunt cu atât mai dificile, pentru că traversează direct munţii.”, a declarat pentru Mediafax comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu. AICI poate fi citit interviul integral.

Amintim că zilele trecute Crețu a făcut iar un apel către Ministerul Transporturilor pentru gărbirea acestui proiect major de infrastructură rutieră, care ar urma să primească finanțare europeană (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90