930×122 CAPRA 5

autostrada pitesti-sibiu

COMISARUL LE DĂ ÎN „CAP” GUVERNANȚILOR CU AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU

Comisarul le dă în „cap” guvernanților cu autostrada Pitești-Sibiu. Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, critică din nou Guvernul în problema proiectelor de infrastructură, în special de transport, și a spitalelor regionale, proiecte care beneficiază de finanțare europeană.

Citiți și: Se întâmplă ceva fabulos pe Autostrada Pitești – Sibiu! În sfârșit!

Printre proiectele la care Corina Crețu a făcut iar referire este autostrada Pitești-Sibiu.

„Sunt probleme privind capacitatea administrativă, nu s-a redus birocraţia, iar domeniul trasporturilor este unul în care România a pierdut bani.

Citiți și: Se întâmplă ceva fantastic pe Autostrada Pitești-Sibiu! Totul începe

Analizăm proiectul de metrou Gara de Nord-Otopeni, ultimul proiect depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, şi nu mai avem proiecte noi, în afară de fazarea proiectelor de apă şi canalizare.

Este important să se vină cu proiecte noi, pentru că, începând de anul viitor, se termină proiectele fazate până în 2020. Vestea bună este că aceste proiecte se vor termina, vestea proastă este că deja consumă din ceea ce ar fi trebuit să fie alocat pe proiecte noi din perioada 2014 -2020.

Fac un apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature, Sibiu-Piteşti, Piteşti-Constanţa, podul de la Brăila! Avem bani să începem din această perioadă de programare studiul de fezabilitate pentru autostrada Montana. Avem bani din Programul Operaţional de Infrastructură Mare, sunt surprinsă că toţi primarii îmi spun că nu sunt bani, dar la CE ultimul proiect sub analiză este metroul Gara de Nord-Otopeni.”, a declarat astăzi Corina Crețu în Cluj-Napoca, citată de Mediafax.

Amintim că în luna mai a acestui an comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, le-a adresat guvernanților o scrisoare dură cu privire la situaţia investiţiilor din domeniul transporturilor ca parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020, inclusiv cu privire la proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90