930 pe 122 COSTACHE

caniculă

Cod galben de caniculă și furtuni în Argeș

Cod galben de caniculă și furtuni în Argeș

Citiți și: Vreme severă în Argeș! Cod galben de ploi și ninsori

Meteorologii au actualizat, miercuri, avertizarea de caniculă şi anunţă că valul de căldură va fi dublat de furtuni în mai multe zone. În mai multe judeţe a fost emis cod portocaliu, cu temperaturi situate între 38 şi 40 de grade, în vreme ce în altele, inclusiv Argeș, este cod galben.

Citiți și: Argeș: Vine urgia! E alertă!

Potrivit meteorologilor, până sâmbătă, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 şi 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Aceştia anunţă, de asemenea, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Până joi, la ora 2.00, local în nordul, centrul şi estul ţării, în zonele montane şi în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea şi caracter torenţial şi grindină.

Meteorologii anunţă că astfel de fenomene vor fi şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Foto descriptiv: ziare.com

 

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3