EcoMoto 930×122

circulatie

Comisia de Circulație de la Primăria Pitești, luată ”la mișto” de Poliția Națională Argeș

Comisia de Circulație de la Primăria Pitești, luată ”la mișto” de Poliția Națională Argeș, condusă de Marian Badea (foto).

Citiți și: Un nou indicator rutier pentru șoferii din România

Problemele de circulație rutieră și pietonală sunt printre cele mai importante într-o localitate, mai ales într-un oraș. În funcție de modul de reglementare al acestora poți avea ordine sau haos.

Citiți și: Pitești. Circulație restricționată în oraș!

Poliția Rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș este cea care are ultimul cuvânt (câteodată, se pare! Vom reveni asupra acestui subiect), deși propuneri face și o așa numită Comisie de Circulație din cadrul Consiliului Local, constituită la nivelul Primăriei. Această comisie se întrunește însă cam… degeaba, după cum veți vedea în cele ce urmează!

CINE FACE PARTE DIN COMISIE

Din Comisia de Circulație a Municipiului Pitești fac parte primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, 12 consilieri locali PNL și URS-PLUS și un consilier PMP:

PNL – Apostoliceanu Sorin, Coteț Mihai, Șerbănoiu Răzvan – Ionuț, Irimia Tiberiu – Gabriel, Tofan Gelu, Dumitrașcu Maria – Cătălina

USR-PLUS – Nedelcu Darius – Sebastian, Gherase Ionuț , Chivu Virgil-Dumitru, Plecanciuc Florin, Mihăilescu Mihai- Ioan

PMP – Coman Sorina – Marilena, care i-a luat locul usr-istului Barbu Miu care și-a dat demisia din CL Pitești, detalii: AICI – Acum: Demisie în Consiliul Local Pitești

De asemenea, din cadrul Comisiei mai fac parte și:

– Hristofor Marin (Secretarul Asociației Taximetriștilor Argeș),

– Bratu Călin Andrei (Președinte Asociația Sportivă BHealthy),

– Besna Lavinia (Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic),

– Horeboiu Florin (Comandantul Detașamentului de Pompieri Pitești),

– Rotaru Manuel (Director General al SC Publitrans 2000 SA),

– Zaharia Gheorghe (Director Serviciul Public de Exploatarea Patrimoniului),

– Rădulescu Ana Livia (Director Administrația Domeniului Public Pitești),

– Murariu Daniel (Poliția Locală Pitești),

– Florea Octavian Sorin (Poliția Municipiului Pitești – Biroul Rutier),

– Iordache Răducu (IPJ Argeș – Serviciul Rutier),

– Foamete Mihai (Șef Serviciu Juridic – Primăria Municipiului Pitești),

– Chiriță Iulian (Director Executiv DT – Primăria Municipiului Pitești),

– Cruțescu Ruxandra (Arhitect Șef).

EXEMPLU DE INEFICIENȚĂ

După nenumărate solicitări și intervenții ale Poliției Locale Pitești, în decursul anilor, pentru amendarea celor care parchează neregulamentar, mai mulți oameni de pe strada Mircea Eliade din Pitești au formulat o petiție semnată către Primăria Pitești și implicit Comisia de Circulație din cadrul acesteia, prin care solicitau montarea de stâlpișori (opritori) între carosabil și trotuar, pentru a proteja pietonii și pentru a nu mai permite parcarea pe trotuar a mașinilor.

Subiectul pe larg, AICI: Apel către Primăria Pitești și Comisia de Circulație, pentru siguranța pietonilor pe strada Mircea Eliade!

Comisia de Circulație de la Primărie s-a reunit și a dat aviz pozitiv în acest sens, iar propunerea a fost transmisă Poliției Argeș. În alte cazuri, Primăria Pitești nu a mai transmis către avizare montarea de stâlpi, i-a montat și gata!

Timpul a trecut, dar nimic nu s-a întâmplat. Pentru a afla de ce lucrurile stau pe loc, ePitești.ro a luat legătura cu Cristina Munteanu (foto – alături de primarul Gentea), consilier pe probleme de comunicare în cadrul Primăriei Pitești.

Aceasta ne-a transmis că întârzierea se datorează faptului că, Poliția Argeș a luat decizia, de fapt, de a nu permite montarea stâlpișorilor, ci doar montarea unor indicatoare rutiere cu semnificația ”Oprirea Interzisă” cu plăcuțe adiționale ”Ridicare vehicule”.

Așadar, Primăria Pitești, Poliția Argeș și așa zisa Comisie de Circulație, formată din entități în ale traficului, joacă ping-pong cu viața oamenilor, siguranța mămicilor care-și plimbă copiii în cărucioare pe șosea și nu numai!

ePitești.ro va reveni asupra acestui subiect pentru a afla, concret, pe baza căror motive Poliția Rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș nu a dat aviz favorabil pentru montarea stâlpișorilor. De ce pe alte străzi Primăria Pitești, condusă de Cristian Gentea, nu a mai avut nevoie de avize și Comisii de Circulație și a montat, pur și simplu, de la sine putere, acești stâlpișori pentru a împiedica parcarea neregulamentară a mașinilor?

Vom reveni!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Popescu spune:

    O grămadă de instituții inutile care își asuma atribuții care mai de care și care se faultează reciproc, în final suferind doar cetățenii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90