EcoMoto 930×122

copertine

COPERTINE DE PROTECȚIE PE TRANSFĂGĂRĂȘAN

Mai multe lucrări de infrastructură care vizează județul Argeș au fost luate în considerare în urma dezbaterilor Master Planului de Transport prezentat de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, anunță deputatul de Argeș Mircea Drăghici.

Citiți și: Transfăgărășanul sub asediu: Strat de zăpadă spectaculos

Printre acestea se numără construirea autostrăzii Piteşti-Sibiu, inclusiv cu centura ocolitoare de la Curtea de Argeș, și modernizarea și reabilitarea Transfăgărășanului.

„Sunt bucuros că a fost stabilit un câștigător pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Piteşti-Sibiu. Sperăm să nu apară complicaţii în perioada de contestaţii și să intrăm în grafic pentru construirea acestei autostrăzi vitale pentru dezvoltarea Argeșului și a sudului țării, cu un termen de finalizare pentru 2018-2019. La discuțiile prilejuite de prezentarea variantei finale a Master Planului de Transport ministrul Ioan Rus a dat asigurări că la construirea autostrăzii Pitești-Sibiu a fost prinsă și centura ocolitoare de la Curtea de Argeș.”, informează Mircea Drăghici.

Citiți și: Transfăgărășan, deschis pe tot timpul anului: Pas crucial

În urma acelorași discuții a fost găsită și o posibilă soluție pentru modernizarea Transfăgărășanului și completarea acestuia prin construirea de copertine de protecție împotriva avalanșelor. Copertinele ar prelungi perioada în care drumul poate rămâne deschis circulației. Acum este deschis doar patru luni pe an (iulie-octombrie). Rămâne de văzut, însă, dacă și când va fi pusă în aplicare această soluție, de care se vorbește de câțiva ani fără să se facă nimic.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3