930×122 CUMPANA 5

copii

Copiii sub 6 ani, scutiți de carantină la revenirea din țările cu risc epidemiologic ridicat

Copiii sub 6 ani, scutiți de carantină fără testare împotriva Covid-19 la întoarcerea din țări aflate în zone galbene și roșii.

Citiți și: Familiile cu mai mulți copii ar putea beneficia de compensare la energie

Autoritățile au modificat condițiile de intrare în țară din zonele cu risc epidemiologic și au ridicat vârsta copiilor exceptați de la testare la revenirea din zone galbene și roșii, limita fiind de 3 ani până acum.

Astfel, de acum, copiii până în 6 ani sunt scutiți de carantină și nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test negativ la reîntoarcerea în țară.

Citiți și: Argeș. Ce s-a întâmplat cu cei doi frați dispăruți. Acum s-a anunțat!

De asemenea, a fost menținută exceptarea de la carantină a copiilor între 6 și 16 ani care se întorc din zonele roșii și galbene, dacă prezintă un test negativ la revenire.

IATĂ CUM ARATĂ NOILE PREVEDERI: 

Art.1 – Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie 2021, se modifică și completează după cum urmează:

1. La articolul 3 alineatul (2) literele d) și e) se modifică și vor avea următorul cuprins:

d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

e) copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii)

2. La articolul 4, literele d) și e) se modifică și vor avea următorul cuprins:

d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

e) copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Foto descriptiv

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90