New Profesional Consult 930 x 122

inundatii

Din lac în puț! De la secetă, la pericol de inundații!

Din lac în puț! De la secetă, la pericol de inundații!

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Hidrologii au emis Cod galben de inundații pe mai multe râuri din 29 județe, inclusiv Argeș!

Avertizarea este valabilă începând de sâmbătă ora 14.00 până duminică la ora 16.00.

Citiți și: Fenomen alarmant în Argeș!

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, inundațiile se pot produce pe râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş și Putna.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râuri din județele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău și Vrancea.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetatean spune:

    Lasati-o bai fratilor mai moale cu anunturile astea apocaliptice, de pe 19 iulie si pana azi (adica in doar 11 zile) ati scris vreo 4 sau 5 stiri d-astea care anunta ba furtuni, ba inundatii, dar n-a fost finalmente, pe toata perioada, decat un biet pisat de ploaie de 10 minute… Tampitii aia de la agentia nationala de meteo scriu zilnic chestii d-astea ca sa-si justifice si ei salariul, dar in majoritatea cazurilor scriu lucruri care nu se intampla. Decat sa-i luati in seama mai bine dati un telefon la statia meteo Pitesti si intrebati cum va fi vremea in zona noastra, aia de acolo sunt mult mai destepti si au simtul masurii, nu se apuca sa bata campii…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3