EcoMoto 930×122

autobuze

autobuze

FURTURI ȘI ÎNJURĂTURI PE AUTOBUZELE 2! POLIȚIA LOCALĂ CAUTĂ O SOLUȚIE!

Controalele mult prea sporadice făcute de echipe de jandarmi, polițiști și angajați ai Publitrans nu sunt nici pe departe în măsură să rezolve problema. Piteștenii continuă să reclame comportamentul necivilizat și furturile care au loc în mijloacele de transport în comun din oraș, în autobuze.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

„Vă rugăm să luați măsuri urgente privind realizarea unui climat adecvat și civilizat. Pe linia 2, în timpul prânzului, zilnic călătoria este un adevărat calvar din cauza persoanelor de o anumită etnie, care agresează verbal, împing și scotocesc prin bagajele oamenilor (în special ale persoanelor în vârstă). Deși călătorii reacționează cu spirit civic pentru oprirea unor astfel de gesturi, totuși cei mai în măsură pentru reinstaurarea ordinii sunt polițiștii locali, jandarmii și controlorii, care, însă, lipsesc cu desăvârșire.”, îi reclamă în scris o piteșteancă primarului Tudor Pendiuc.

În răspunsul oferit primarul recunoaște că astfel de probleme există și anunță, în premieră, intenția municipalității ca în cadrul Poliției Locale Pitești să fie înființat un compartiment special care să asigure liniștea și ordinea publică în autobuze. „Pentru asigurarea unui climat de siguranță în mijloacele de transport în comun S.C. Publitrans 2000 S.A. desfășoară în prezent acțiuni comune împreună cu jandarmii și polițiștii locali, dar, din cauza implicării părților anterior menționate și în alte activități specifice instituției, periodicitatea acțiunilor este relativ redusă, fapt care nemulțumește, uneori, cetățenii. Pentru aceasta, dar și ca urmare a comportamentului antisocial al unor grupuri de cetățeni de etnie rromă în mijloacele de transport în comun, cât și a imposibilității acționării persoanelor cu atribuții de control în cazul refuzului de legitimare a persoanelor contraveniente, din cauza prevederilor legale restrictive în acest sens, propunem înființarea în cadrul Poliției Locale a municipiului Pitești a unui compartiment specific urmăririi și prevenirii aspectelor semnalate, în limita prevederilor legale și a competențelor sale, întrucât mijloacele de transport din traseu, cât și stațiile de autobuz sunt considerate de legiuitor spații publice.”, scrie primarul Tudor Pendiuc în răspuns.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90