EcoMoto 930×122

angajatori

INSPECTORATUL DE MUNCĂ: ÎN ATENȚIA ANGAJATORILOR DIN ARGEȘ

Angajatorul are obligația să desemneze un coordonator de ucenicie, care îndrumă ucenicul în vederea dobândirii competenţelor profesionale necesare calificării pentru care se organizează ucenicia la locul de muncă.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Legea defineşte coordonatorul de ucenicie ca fiind salariatul angajatorului sau, după caz, întreprinzătorul persoană fizică organizator al uceniciei la locul de muncă şi care are obligaţia de a colabora cu furnizorul de formare profesională autorizat pentru organizarea, desfăşurarea şi evaluarea continuă a formării profesionale a ucenicului, pe baza standardului ocupaţional corespunzător ocupaţiei în care se califică ucenicul.

„Poate avea calitatea de coordonator de ucenicie salariatul sau, după caz, întreprinzătorul persoană fizică dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

a.este calificat pentru practicarea ocupaţiei sau, după caz, a activităţii pentru care se organizează programul de ucenicie;

b.practică ocupaţia sau, după caz, activitatea pentru care se organizează programul de ucenicie;

c.are o experienţă de muncă în ultimii 5 ani din care cel puţin 2 ani în ocupaţia sau, după caz, în activitatea pentru care se organizează ucenicia;

d.nu are cazier judiciar;

e.este apt din punct de vedere fizic şi psihic.

Îndeplinirea condiției menționată la lit.a) se demonstrează prin acte care atestă pregătirea de specialitate dobândită prin discipline/module/cursuri/stagii de pregătire pentru competenţele vizate prin programul de ucenicie.

Îndeplinirea condițiilor de la lit. b) şi c) se atestă prin curriculum vitae al persoanelor respective, adeverinţe eliberate de angajator sau, după caz, alte documente specifice din care rezultă experienţa profesională pentru domeniul ocupațional vizat prin programul de ucenicie”, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3