930×122 CAPRA 5

Ion Iliescu își aniversează 83 de ani la o lansare de carte

Ion Iliescu împlinește astăzi 83 de ani. Fostul președinte al României, acum președinte de onoare al PSD, își petrece ziua acasă, alături de soția lui, iar diseară va participa la o lansare de carte la Ateneul Român.

Cartea îl are ca subiect principal chiar pe Iliescu, iar realizarea ei a fost coordonată de Victor Opaschi și Ionuț Vulpescu, foști consilieri prezidențiali.

Ion Iliescu este născut pe 3 martie 1930, în Oltenița. A fost membru al conducerii Partidului Comunist Român, dar, la un moment dat, a intrat în dizgrația dictatorului Nicolae Ceaușescu. A preluat puterea în decembrie 1989, devenind în mai 1990 primul președinte post-comunist al țării. A avut două mandate constituționale de președinte, între 1992 și 1996 și între 2000 și 2004. Numele său este legat de mineriada din iunie 1990, dar Parchetul a stabilit că nu există probe care să-l incrimineze. În urmă cu aproape patru ani, a fost scos definitiv de sub urmărire penală în acest dosar. Din 2010, Ion Iliescu este președintele de onoare al Partidului Social Democrat.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90