New Profesional Consult 930 x 122

ateliere

JOCURI ROMANE PENTRU COPII LA MUZEUL JUDEȚEAN

Pe 17 și 18 iulie la Muzeul Județean Argeș (clădirea nouă) vor avea loc patru ateliere de creație, în cadrul unei școli de vară. Atelierele le sunt adresate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

Pentru 17 iulie sunt programate atelierele de olărit și de recompus veștminte de domni și domnițe. În atelierul de olărit micuții vor învăța să modeleze lutul după metodele folosite de oameni în preistorie. Cealaltă activitate va presupune recompunerea de haine voievodale din evul mediu românesc cu ajutorul hârtiei glasate. Pe 18 iulie se vor desfășura alte două ateliere: „Arheolog pentru o zi” și „Jocuri romane”. În primul dintre ele copiii vor experimenta tehnicile folosite de arheologi în descoperirea artefactelor. În schimb, în atelierul de jocuri romane participanții vor fi inițiați în diverse jocuri practicate cu precădere în Imperiul Roman: iactus, latrunculi (un joc asemănător cu Go), moara și țintar.

În ambele zile programul atelierelor va fi între 10 și 12 și 12 și 14. Biletul de intrare este 2 lei. (Foto: descopera.ro)

Citiți și: PIESE DE TEZAUR, EXPUSE LA MUZEUL JUDEŢEAN

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90