EcoMoto 930×122

arpechim

LEGEA CARE ÎI AJUTĂ ȘI PE CONCEDIAȚII DE LA ARPECHIM, AVIZATĂ DE GUVERN

Legea privind insolvenţa persoanelor fizice, inițiată de deputatul Ana Birchall alături de un grup de parlamentari printre care se numără și deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici, a primit aviz favorabil în ședința de Guvern. De asemenea, amintim că raportul comisiei juridice a Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, este tot unul favorabil, propunerea fiind înscrisă pe ordinea de zi a Senatului pentru vot final. De această lege, numită și a falimentului personal, vor beneficia și cei 6.000 de concediați de la Arpechim Pitești.

Citiți și: S-a pus lacătul pe aceste firme!

“Proiectul de lege care urmează să fie adoptat în Senat și ulterior în Camera Deputaților stabilește că românii care au datorii sau credite şi rate la bănci trebuie să beneficieze de reglementări clare şi coerente care să protejeze persoanele fizice, debitori de bună credinţă, de situaţia în care, sufocaţi de cumulul de datorii pe care trebuie să le ramburseze, ajung în imposibilitate de plată. Scopul actului normativ este de a asigura acoperirea datoriilor persoanelor fizice fără activităţi antreprenoriale aflate în insolvenţă prin intermediul rambursării datoriilor în baza unui plan ori prin intermediul lichidării bunurilor respectivilor debitori.

Propunerea legislativă prevede ca executarea silită să fie reglementată doar ca o soluție de ultimă instanță, iar dacă sunt executări silite începute acestea se suspendă odată cu declanşarea procedurii de insolvenţă pentru persoanele fizice, după cum prin procedura insolvenţei persoanelor fizice se stopează orice acumulare de penalizări sau datorii pentru întârzieri la plată. În plus, datoriile vor fi eșalonate pe o perioadă de 5 ani. În calitate de deputat de Argeș, știu sigur că aplicarea acestei legi ar ajuta foarte mulți oameni onești înglodați în datorii fără vina lor. Ca să dau doar un singur exemplu, din totalul celor 43.000 de angajați disponibilizați de la OMV-Petrom 6.000 sunt din județul Argeș.”, precizează Mircea Drăghici (foto).

Citiți și: Lovitură năucitoare! Amenzi mărite, iar firmele plătesc amenda întreagă!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90