New Profesional Consult 930 x 122

arpechim

Bombă! Arpechim ar putea reveni la statul român!

Bombă! Arpechim ar putea reveni la statul român!

Citiți și: Anunț important pentru cei care rămân fără furnizor de gaze

Presa austriacă afirmă că acţiunile OMV, care deține Petrom și, implicit, rafinăria Arpechim de la Pitești, ar putea ajunge la ruşii de la Gazprom sau ungurii de la Mol, nefiind exclusă însă o renaţionalizare.

Într-o amplă analiză despre ”aurul negru” al României publicată de Kurier, jurnalista austriacă Andrea Hodoschek susţine că participaţia deţinută de OMV în Petrom este una dintre ”vacile de muls bani“ şi că o posibilă vânzare a filialei Petrom declanşează temeri în România.

Citiți și: Arpechim ar putea avea un nou „stăpân”!

„O posibilă ieşire a OMV a atras deja atenţia politicii din România. Există temerea că Gazprom-ul rus, partener apropiat al OMV sau MOL-ul maghiar ar putea primi acces pe uşa din spate la resursele ţării, «aurul negru»”, se mai arată în material.

Or, din punct de vedere politic o astfel de soluţie nu ar fi acceptabilă pentru România, date fiind relaţiile încordate cu Rusia lui Putin şi Ungaria lui Viktor Orban.

Conform jurnalului vienez, Țse speculează că Romgaz, cea mai mare companie de stat de gaze naturale din România, ar putea cumpăra acţiunile OMV (deci, implicit rafinăria Arpechim care acum nu mai funcționează).

Sursa: adevarul.ro

555×222  MAIA

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90