930X122 MAIA

arpechim

PETIȚIE DISPERATĂ CĂTRE IOHANNIS ȘI PONTA: SALVAȚI DE LA DEMOLARE RAFINĂRIA ARPECHIM!

Intenţia de demolare a rafinăriei Arpechim din Piteşti, anunțată de proprietar, OMV Petrom, a stârnit reacţia unor specialişti de la Academia de Ştiinţe Tehnice din România. Ei au redactat o scrisoare în atenţia preşedintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului Victor Ponta. Scrisoarea este semnată şi de Mihail Georgescu, fost director general al Arpechim, şi de unii dintre proiectanţii rafinăriei.

Citiți și: Ultima oră! Klaus Iohannis vine în Argeș!

Semnatarii petiției le spun președintelui țării și premierului că rafinăria Arpechim este indispensabilă pentru combinatul vâlcean Oltchim, că este una dintre cele mai performante din ţară şi că trebuie neapărat salvată.

Amintim că ieri reprezentantul unuia dintre administratorii judiciari ai Oltchimului a anunţat că se vrea privatizarea combinatului în acest an, parcă deja împăcat cu ideea că statul nu va putea prelua în timp util rafinăria din Piteşti de la OMV Petrom pentru a o vinde la pachet cu Oltchim. Rafinăria se află în proprietatea OMV Petrom, în timp ce, cu ani în urmă, Petrochimia Arpechim a fost cumpărată de Oltchim de la OMV Petrom.

Citiți și: Creșteri salariale şi prime pentru angajații unei mari companii prezente în Piteşti

Statul, prin vocea unor miniștri, a dat asigurări în timp că va cumpăra rafinăria Arpechim Pitești de la OMV Petrom pentru ca apoi să fie privatizată la pachet cu Oltchim. Din păcate, au fost minciuni nerușinate. Cel puțin până acum. Pe cale de consecință, OMV Petrom a anunțat zilele trecute că vrea să demoleze parte din rafinărie, pe care o consideră total neprofitabilă și învechită. Intenția există de mai mulți ani, dar materializarea ei a fost amânată tocmai la insistențele statului român, care promisese că va răscumpăra rafinăria. Ceea ce, iată, nu s-a întâmplat.

Despre intenția OMV Petrom de demolare a rafinăriei Arpechim Pitești puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/economic-3/omv-petrom-demoleaza-rafinaria-arpechim/.

 

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570×90 MAIA