930 x122 grota rece

itp

LOVITURĂ PENTRU ITP „ARANJAT”. RAR AVERTIZEAZĂ

Lovitură pentru ITP „aranjat”. RAR avertizează. Toate staţiile autorizate de efectuare a Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) trebuie să aibă începând de astăzi, 21 mai 2018, un sistem de înregistrare video.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Informația o furnizează Registrul Auto Român. RAR precizează că stațiilor care nu și-au montat și nu au în funcțiune sistemul video li se va suspenda autorizaţia tehnică.

Potrivit RAR, sistemul de înregistrare video trebuie să aibă cel puțin două camere de supraveghere şi un înregistrator digital DVR. Sistemul trebuie să asigure înregistrarea permanentă a activităţilor desfăşurate pe linia de ITP.

Citiți și: RAR, anunț deosebit de important pentru deținătorii de vehicule. Document obligatoriu

Înregistrările vor fi păstrate 6 luni și puse la dispoziția inspectorilor RAR.

Sistemul video trebuie să permită:

-vizualizarea tuturor înregistrărilor pe un ecran corespunzător şi accesibil inspectorului RAR;

-înregistrarea şi vizualizarea pe fluxul de ITP a vehiculului inspectat, a culorii exacte a acestuia şi a plăcii/plăcilor cu numărul de înmatriculare, indiferent de condiţiile de iluminare existente;

-înregistrarea activităţii de pe linia de ITP pe durata maximă de funcţionare, respectiv de luni până vineri, între orele 8 şi 20, şi sâmbătă, între orele 8 şi 14;

-înregistrarea şi vizualizarea corespunzătoare a indicaţiilor afişajului/afişajelor analogic/analogice sau a indicatoarelor analogice ale standului/standurilor de frânare instalate pe linia de ITP;

-stocarea înregistrărilor, vizualizarea lor selectivă pe toată durata stocării şi ştergerea automată a acestora după 6 luni de la data preluării lor.

„Cerinţa referitoare la necesitatea echipării staţiilor de ITP cu sistem video a fost introdusă pe de o parte în vederea uniformizării solicitărilor de dotare a staţiilor de inspecţie tehnică cu cele privind atelierele de reparaţii pentru care există o cerinţă de introducere a unui sistem video pentru vizualizarea activităţii, iar pe de alta pentru prevenirea posibilităţii de efectuare a unor inspecţii tehnice periodice fără prezentarea vehiculului sau cu utilizarea unui alt vehicul similar.”, informează Registrul Auto Român (RAR).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90