New Profesional Consult 930 x 122

mafie

MAFIA PĂDURILOR, CĂLCATĂ DE POLIȚIE ȘI FISC: DOSARE PENALE, AMENZI DE 585.000 DE LEI ȘI FIRME SUSPENDATE

Polițiștii au întocmit dosare penale și au dat amenzi în valoare de aproape 585.000 de lei în urma descinderilor de ieri din cadrul acţiunii pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, acțiune declanşată de Poliţia Română. Ca măsuri complementare, sute de metri cubi de lemn și peste 250.000 de lei au fost confiscaţi, peste 3.000 de mc. de lemn au fost indisponibilizaţi, iar activitatea a două societăţi comerciale a fost suspendată. Controalele continuă.

Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

Acțiunea are loc în 11 judeţe, respectiv în Argeș, Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Buzău şi în Bucureşti și urmăreşte verificarea circuitului parcurs de la tăiere până la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind făcute controale în teren, precum și asupra tuturor documentelor existente. Activităţile se desfăşoară sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Echipele de control au descins ieri în 82 de locuri, la sedii sociale, la puncte de lucru, partizi (puncte de exploatare a masei lemnoase), depozite şi gatere din cele 11 judeţe şi Bucureşti. Sunt vizate peste 40 de societăţi comerciale cu obiect de activitate în exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului, precum şi mai multe persoane fizice. În prima zi a controalelor au fost date 48 de amenzi în valoare de 583.075 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat 252.422 de lei și 265 de mc. de lemn şi au indisponibilizat 3.000 de mc. de lemn. Pentru neregulile constatate a fost suspendată activitatea a două societăţi comerciale şi au fost întocmite două dosare penale, în care sunt cercetate fapte care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 410.000 de lei.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

La acţiuni au participat 200 de poliţişti ai Direcției de Investigare a Fraudelor și ai Direcţiei de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliției Române, ai inspectoratelor judeţene de poliţie din Argeș, Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava și Buzău şi de la Poliţia Capitalei. De asemenea, împreună cu poliţiştii au acţionat 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă, 66 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu și 230 de jandarmi. În 33 dintre locurile vizate echipele de control continuă verificările.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90