NOR CURIER 930X122

inundatii

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

MIRCEA DRĂGHICI: „GUVERNUL PONTA, PRIMUL ÎN ULTIMUL DECENIU CARE INVESTEȘTE ÎN PREVENIREA INUNDAȚIILOR”

Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților, afirmă că Guvernul Ponta dovedește responsabilitate, fiind primul Executiv care a decis să refacă infrastructura sistemului de prevenire a inundaţiilor după ani de zile în care aceasta a fost dată uitării.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

„Sute de gospodării şi zeci de hectare de teren agricol au fost afectate de inundaţiile din ultima perioadă, inclusiv în judeţul Argeş, unde am fost ales ca deputat. Dacă ne uităm, însă, la precedente, sunt în general aceleaşi zone din ţară care cad pradă apelor. Specialiştii au acum la dispoziţie hărţile de risc, hărți care au fost realizate cu finanţare europeană şi care pot evidenţia foarte bine aceste zone. Pe baza hărţilor respective, din ordinul prim-ministrului Victor Ponta un grup de lucru coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, din care vor face parte toţi miniştrii care au competenţă în domeniu, va stabili până în luna septembrie graficul şi prioritizarea investiţiilor ce vor fi realizate în sistemul de prevenire a inundaţiilor.

Salut faptul că iată, pentru prima dată după multe guvernări PDL care au preferat să se concentreze pe alocarea de fonduri pentru plantatul panseluţelor în parcuri construite în pantă, Guvernul Ponta şi-a asumat responsabilitatea ca începând de anul viitor, într-un sistem de buget multianual, să asigure banii pentru investiţiile neceare în zonele vulnerabile. Este vorba despre un proiect care va salva vieţile oamenilor, agoniseala acestora strânsă în ani de muncă, dar şi un proiect de protejare a infrastructurii de transport şi a terenurilor agricole.”, declară deputatul PSD Mircea Drăghici.

Citiți și: Atenție: Anunț de vreme severă IMEDIATĂ! Ce se întâmplă!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3