NOR CURIER 930X122

criminalitate informatică

PERCHEZIŢII ÎN ARGEŞ. BANDĂ ANIHILATĂ

Percheziţii în Argeş. Bandă anihilată. Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au făcut pe 28 martie 2017 șapte percheziţii domiciliare în Bucureşti și în județele Argeş şi Contanţa la un grup infracţional organizat specializat în infracțiuni informatice. Ştirea a fost furnizată astăzi, în urmă cu puţin timp, de Poliţia Română.

Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

Potrivit sursei citate, au fost ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare aparţinând unor instituţii financiare şi aproximativ 150.000 de euro.

Din cercetări a reieșit că în perioada 2016 – martie 2017 în Bucureşti şi în judeţele Argeş şi Constanţa ar fi acţionat un grup infracţional organizat specializat în infracțiuni din sfera criminalității informatice.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Gruparea ar fi derulat activităţi de lansare de atacuri de tip phishing împotriva unor instituții bancare din România şi din Italia și a unor companii din SUA, fiecare membru având atribuții clare în desfășurarea activității infracționale. Astfel, unul dintre membrii grupării s-ar fi ocupat de crearea paginilor web falsificate folosite în lansarea atacurilor, un altul – cu procurarea serverelor pentru hosting și pentru rutarea traficului Internet în vederea ascunderii adevăratelor adrese IP de conectare, în timp ce o altă parte a grupării ar fi avut atribuții în valorificarea cardurilor bancare obținute în urma atacurilor phishing, prin achiziționarea de bunuri online.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost duse pentru cercetări patru persoane, faţă de care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic şi constituire de grup infracţional organizat. Faţă de una dintre aceste persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind ulterior arestată preventiv pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. La acţiune au participat și jandarmi. Poliţia nu oferă detalii despre identitatea suspecţilor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90