930 x122 grota rece

inundatii

PESTE 50 DE CASE INUNDATE ÎN ARGEȘ ŞI NU S-A TERMINAT

Ploile abundente din ultimele zile au afectat infrastructura rutieră în mai multe zone din județ. Astfel, la nivelul Argeșului, în ceea ce privește drumurile județene, situația este următoarea:

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

• Pe DJ 704 G Albeștii de Argeș – Cicănești au fost afectate podul aflat la km 1+678 și trei podețe tubulare
• Pe DJ 731, în localitatea Corbi, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime de 140 metri liniari
• Pe DJ 703 H, în localitatea Valea Danului, au fost distruse mai multe șanțuri și acostamente
• Pe DJ 703 I, în localitatea Brăduleț, s-au colmatat șanțuri și podețe tubulare

Situația drumurilor județene calamitate a fost discutată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost prezentat și un raport privind situația pagubelor înregistrate la nivelul întregului județ. Astfel, în perioada 15 – 19 iunie, din cauza ploilor abundente, au fost afectate 51 de sate din 19 comune. Pagube înregistrate:

Citiți și: Atenție: Anunț de vreme severă IMEDIATĂ! Ce se întâmplă!

– 54 case inundate
– 68 anexe inundate
– 9 poduri afectate
– 24 podețe afectate
– un canal afectat
– 3340 m DJ afectați
– 110.740 m drumuri locale/comunale afectate
– 120 m gabioane afectate
– 7 tuburi de scurgere traversare drumuri
– o eroziune de mal
– 42,2 ha teren arabil
– 72 mp solarii
– 25 ha pășuni
– 47 fântâni
– 0,02 km rețea alimentare cu gaze
– 0,02 km rețea alimentare cu apă
– o stație de epurare

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș s-a stabilit ca în următoarea perioadă să se formeze echipe mixte care să se deplaseze în teren pentru evaluarea pagubelor. În urma acestei acțiuni, CJSU Argeș va solicita acordarea de despăgubiri din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului pentru unitățile administrativ-teritoriale afectate de calamități.

De asemenea, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a discutat despre situația îngrijorătoare privind evoluția cazurilor confirmate de COVID 19 la nivelul județului. În acest sens, a fost subliniată necesitatea înscrierii cât mai rapide a celor trei laboratoare de testare din județ în programul național de decontare al Ministerului Sănătății, astfel încât acestea să funcționeze la capacitate maximă, în vederea descongestionării spitalelor suport destinate internării pacienților suspecți.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90