SMART KIDS 930X122

avertizare

Poliția avertizează! “Nu daţi curs solicitărilor!”

Poliția avertizează! “Nu daţi curs solicitărilor!”

Citiți și: Argeș. Șofer de 25 de ani, prins drogat și cu „iarbă” în mașină

O campanie de tip scam care se foloseşte de identitatea vizuală a Poliţiei şi a Interpol se propagă prin intermediul adreselor de e-mail, scrie Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

„Poliţia Română avertizează cu privire la o campanie de tip #scam care se foloseşte de identitatea vizuală a Poliţiei şi a Interpol, şi care se propagă prin intermediul e-mail-ului! Nu daţi curs solicitărilor din astfel de mesaje nesolicitate, cu un text în limba română plin de greşeli gramaticale şi de exprimare”, notează sursa citată.

Citiți și: Un șofer acuză: Polițista s-a uitat o oră în Codul Rutier ca să mă amendeze

DNSC precizează că utilizatorii de Internet se pot „antrena” pentru a detecta şi evita asemenea ameninţări în online, pe site-ul https://sigurantaonline.ro.

#SigurantaOnline este o campanie de conştientizare la nivel naţional, derulată de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, precum Microsoft România, Bit Sentinel, Attack Simulator, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) şi Dekeneas.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

New Profesional Consult 570×90