New Profesional Consult 930 x 122

2%

PROIECT: STATUL ÎȚI SCADE DIN CHELTUIELI

Proiect: Statul îți scade din cheltuieli. Un sistem de deduceri personale ar putea înlocui în 2018 redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul anual.

Citiți și: Lupta pentru supraviețuire: Bugetul românilor, sugrumat de cheltuieli!

La Ministerul Finanțelor Publice se lucrează la posibilitatea modificării în acest sens a Codului Fiscal, scrie capital.ro.

Potrivit sursei citate, deducerile ar putea fi următoarele: 1.000 de lei pentru o persoană singură și 2.000 de lei pentru o gospodărie formată din două persoane, la care s-ar adăuga încă 1.000 de lei pentru fiecare membru în plus din gospodărie, inclusiv pentru fiecare copil.

Citiți și: Partidele politice, dezmăț pe bani publici!

Cu alte cuvinte, în limita sumelor respective contribuabilii ar putea beneficia de deducerea unor cheltuieli, cheltuieli care ar urma să fie deduse din venitul global și neimpozitate. Pentru a primi deducerea, contribuabilii ar trebui să prezinte facturi, chitanțe sau bonuri fiscale justificative.

În cheltuielile respective ar putea intra sume plătite pentru renovarea locuinței, dar chiar și pentru vacanțe și produse alimentare.

Amintim că, de ani de zile, sistemul fiscal prevede posibilitatea ca fiecare contribuabil să ofere până la 2% din impozitul anual datorat statului nu către stat, ci către diverse asociații, fundații și organizații.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3