EcoMoto 930×122

armata

PROIECT: TINERII AR PUTEA FACE ARMATA VOLUNTAR

Un deputat PSD a înregistrat în Parlament o propunere legislativă pentru introducerea serviciului militar pe bază de voluntariat.

Citiți și: Armata face recrutări!

Inițiatorul propune ca tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani, băieți și fete, să aibă posibilitatea să facă Armata în mod voluntar, ca militari în termen, pe o perioadă de 6 luni.

Potrivit propunerii legislative, în cele 6 luni militarul voluntar în termen va primi o soldă și va beneficia de instruire militară și de formare profesională gratuită în domeniul Apărării.

Citiți și: Caz șocant! Găsit mort într-o unitate militară

Conform inițiatorului, serviciul militar voluntar ar urma să fie introdus pe 1 ianuarie 2016. Până la sfârșitul acestui an Guvernul ar trebui să reglementeze organizarea și funcționarea recrutării și selecției tinerilor care vor dori să facă voluntar Armata.

Propunerea legislativă a fost depusă în Camera Deputaților, dar Cameră decizională în acest caz este Senatul.

Amintim că România a renunțat la serviciul militar obligatoriu în urmă cu 10 ani.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90