New Profesional Consult 930 x 122

masini

RIDICAREA MAȘINILOR PARCATE NEREGULAMENTAR, SUSPENDATĂ

Ridicarea mașinilor parcate sau staționate neregulamentar pe domeniul public în urma unor reglementări locale este ilegală. Măsura a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, la sesizarea Avocatului Poporului.

Citiți și: Pitești. Bătaie de joc la Kaufland, în Nord! Situație sumbră – Video

Potrivit Curții Supreme, care a validat în acest sens opinia Avocatului Poporului, primăriile nu au dreptul să reglementeze local ridicarea de mașini, reglementarea ținând exclusiv de atribuțiile Guvernului.

Decizia ÎCCJ, care duce la suspendarea activității de ridicare, va intra în vigoare odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

Citiți și: Din iulie, dispozitiv obligatoriu pentru toate mașinile!

Amintim că în Pitești, tocmai din cauza neclarităților legale, acțiunea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar era suspendată de mai multă vreme. Recent, însă, viceprimarul Cornel Ionică anunțase că municipalitatea dorește să reia activitatea: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/viceprimarul-ionica-vrea-serviciu-de-ridicare-masinilor/. Iată că nu o mai poate face!

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90