EcoMoto 930×122

ATAC_CIBERNETIC

România, atacată cibernetic! Posibil de o altă țară!

La finalul lunii trecute, România a fost ținta unui atac cibernetic, potrivit Serviciului Român de Informații. Atacul a vizat organizații guvernamentale.

Potrivit SRI, autorul este „o entitate care prezintă caracteristicile unui actor statal”. Mai pe românește spus, atacul ar veni din partea altui stat.

SRI colaborează pentru stoparea atacului cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și cu Centrul național de răspuns la incidente de securitate cibernetică.

Atacul cibernetic este tratat ca o problemă importantă de securitate națională. Acest atac a vizat, printr-o aplicație de tip malware, să spioneze și să colecteze informații geopolitice secrete. Nu doar de la organizații guvernamentale din România, ci și din alte state europene.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3