Donaris 930 x 122

autostrada

SECȚIUNEA 5 CURTEA DE ARGEȘ-PITEȘTI VA RUPE GURA TÂRGULUI, POTRIVIT DATELOR CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) oferă informații suplimentare despre secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești a viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

“Traseul acestei secțiuni va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș până la actuala centură a municipiului Pitești.

Viteza de proiectare este de 120 de km/h, iar platforma autostrăzii este de 26 de metri lățime.

Citiți și: E gata! O nouă secțiune de autostradă, dată în folosință!

Principalele lucrări de artă vor consta în construirea a 12 poduri, a unui viaduct, a 6 pasaje, a 3 noduri rutiere, a unui spațiu de servicii, a două centre de întreținere și coordonare și a unei parcări de scurtă durată”, precizează CNAIR.

Conform constructorului, cele 3 noduri rutiere ar urma să fie amplasate în Curtea de Argeș (km 93+100 – conexiune DN 73C), Băiculești (km 107+100 – conexiune DN 7C) și Bascov (km 122+100 – conexiune A1 Centura Pitești/DN 7).

Spațiul de servicii va fi construit la km 119+200 pe ambele părți ale autostrăzii, parcarea – la km 108+800 pe ambele părți ale autostrăzii, iar centrele de întreținere și coordonare – la nodul rutier Curtea de Argeș și la nodul rutier Bascov.

Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești va fi construită între km 92+600 și 122+950 ai viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu și va avea o lungime de 30,35 de km.

Amintim că, potrivit datelor CNAIR, valoarea contractului este de 1.710.277.069,34 de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul prevede o perioadă de 12 luni pentru proiectare și de 48 de luni pentru execuția lucrărilor și o perioadă de garanție de 120 de luni.

Proiectul va fi derulat de firma Astaldi SpA (Italia), contractul dintre constructor și CNAIR fiind semnat ieri în Pitești (AICI, subiectul pe larg).

În ceea ce privește procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru secțiunea 4 Tigveni-Curtea de Argeș, aceasta este în derulare (evaluarea ofertelor). Procedura ar urma să fie finalizată la sfârștul lunii mai 2020, informează CNAIR.

O lună mai târziu, la finele lunii iunie a acestui an, CNAIR ar urma să lanseze procedura de licitație și pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii 3 Cornetu-Tigveni. (Foto: descriptiv. Sursa: evz.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3