NOR CURIER 930X122

cod galben

STARE DE MAXIMĂ VIGILENȚĂ ÎN ARGEȘ

Stare de maximă vigilență în Argeș. Mai multe zone din țară se află sub cod galben din punct de vedere hidrologic.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Codul, emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, este valabil până pe 6 mai 2017, la ora 16.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi a propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.”, se arată în avertizarea prin care se anunță stare de maximă vigilență hidrologică.

Citiți și: Alarmant! Zeci de incendii provocate: Luptă cumplită cu flăcările

Potrivit sursei citate, sub incidența informării sunt și afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Argeș, Sibiu, Braşov, Vâlcea, Olt şi Dolj, râul Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (în judeţele Argeş, Olt şi Teleorman) și râul Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu).

Amintim că și județul Argeș se află sub informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ. Amănunte, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90