New Profesional Consult 930 x 122

stiri

Statul ar putea finanța intabularea proprietăților agricole

E posibil ca pe viitor statul să finanțeze integral cheltuielile pentru intabularea proprietăților agricole. Cu alte cuvinte, nu proprietarul, ci statul să plătească.

Citiți și: Privilegii pentru deținuți. Vor ieși din pușcărie ca să învețe

Alături de colegi de-ai săi de partid, deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu are o propunere legislativă în acest sens. „Este vorba de intabularea gratuită, de fapt pe cheltuiala statului, a proprietăților agricole. Măsura ar duce la consolidarea proprietăților în domeniu și ar ajuta foarte mult inclusiv vânzarea și arendarea terenurilor respective. De asemenea, ar ajuta la primirea mai ușor a subvențiilor și ar determina eliminarea eventualelor probleme legate de subvenții”, explică Theodor Nicolescu pentru ePitești.

Deputatul PNL de Argeș precizează că propunerea a fost deja votată favorabil în Senatul României și speră că același lucru se va întâmpla și în Camera Deputaților, forul decizional. „Legea ar urma să intre în vigoare după un an de la publicarea ei în Monitorul Oficial pentru că, evident, va fi nevoie de ceva timp pentru a pregăti această procedură. În plus, și cadastrarea în sine va dura, la rândul ei, un timp”, afirmă Theodor Nicolescu, deputat PNL al județului Argeș.

Citiți și: EPITEȘTI: PESTE 100.000 DE VIZITATORI UNICI ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3