930×122 POSADA 5

facebook

Facebook: Citiți știrile reale, nu dati share la fake news!

Facebook: Citiți știrile reale, nu dati share la fake news! Astfel, rețeau de socializare va încuraja oamenii să citească articolele înainte să le distribuie.

Citiți și: Un piteștean de 47 de ani făcea bani pe Facebook, de pe urma femeilor singure

Pentru că ştirile false se ascund sub titluri senzaţionale şi se răspândesc şi din lipsa de atenţie a oamenilor, Facebook a decis să le spună propriilor utilizatorii să citească ştirile înainte să le trimită mai departe, tocmai pentru a nu contribui la răspândirea informaţiilor false, anunță psnews.ro.

Astfel, Facebook a început să testeze o nouă interfaţă, prin care este afişat, pe jumătatea inferioară a ecranului, un mesaj nou atunci când oamenii folosesc funcţia Share fără a fi citit înainte articolul.

Citiți și: Atenție la mesajele de pe Facebook! Link-uri capcană

Meniul, care apare imediat după apăsarea butonului Share, îi dă utilizatorului (care nu a citit înainte articolul) două opţiuni: să citească articolul sau să continue cu partajarea acestuia.

Facebook nu obligă utilizatorul să citească articolul înainte de a-l partaja, însă îi transmite, subtil, că dă share la un material fără să ştie exact ce conţine, informează news.ro.

Mai multe amănunte, aici: Facebook va încuraja oamenii să citească articolele înainte să le distribuie (psnews.ro)

 

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3