930×122 CAPRA 5

facebook

Polițist, obligat de șef să-și șteargă pozele în uniformă de pe Facebook

Șterge poza de o ai în uniformă, e un ordin!”, asta a auzit un polițist din Mehedinți de la superiorul său.

Citiți și: Fraude pe Facebook!

Este vorba despre Robert Popa, un tânăr polițist rutier din Mehedinți, destul de cunoscut public. Acesta are un blog personal pe Facebook ”Blog personal al unui polițist rutier” și este urmărit de zeci de mii de oameni. Acolo, tânărul polițist povestește situațiile de care se lovește în meseria pe care o practică zi de zi.

Recent, a dezvăluit public că a fost obligat să-și șteargă pozele în uniformă de pe Facebook, iar ordinul ar fi venit de foarte sus.

Citiți și: Video – Un ”polițist”, sufletul petrecerii. Maneliștii i-au cântat la masă

„Șterge poza de o ai în uniformă, e un ordin!”

„Eram de serviciu și aveam la poveste o poză în care opream un autocar. Mă sună șeful să-mi zică că din dispoziția adjunctului inspectoratului să șterg poza de o am în uniformă.

Eu, inteligent din fire, am întrebat care poză pentru că aveam una la profil și una la poveste. Mi-a zis să șterg pozele pentru că așa a dispus adjunctul inspectoratului.

Știind că nu este interzis să pozez în uniformă, i-am zis că nu șterg poza și că mă poate suna și adjunctul și nu o șterg.

După câteva minute mă sună un număr de telefon pe care nu-l aveam în agendă. Am răspuns și s-a recomandat a fi adjunctul inspectoratului. Mi-a spus că din dispoziția domnului secretar de stat să șterg poza de o am în uniformă.

⁃ Care dintre poze?, zic eu

⁃ Poftim?

⁃ Am două, una publică la profil și una la poveste pe care o pot vedea doar prietenii, iar eu nu-mi amintesc să fiu prieten cu domnul secretar de stat pe Facebook.

⁃ Pe ambele!

⁃ Șeful meu mi-a transmis că este dispoziția dumneavoastră să șterg pozele, iar dumneavoastră îmi ziceți că este a domnului secretar de stat. Până vă edificați, să mă sune domnul secretar de stat să o șterg.

⁃ Poftim, să vă sune domnul secretar de stat pe dumneavoastră??!

⁃ Da! – zic și eu răspicat, atât de răspicat încât s-a închis apelul

Au vrut să mă bage în cercetare dar și-au amintit că fac parte din Sindicatul Europol și au renunțat.”, a povestit Robert pe Facebook.

În doar câteva zile postarea sa a strâns mii de reacții și sute de comentarii și distribuiri.

Ulterior, tânărul polițist spune că a fost obligat de către superiorul său să semneze că nu mai pune poze în uniformă pe Facebook. Robert a făcut și publică o conversație purtată pe WhatsApp cu șeful său pe această temă.

„M-au obligat să semnez că nu mai pun poze în uniformă pe Facebook!”

„Imediat după ce am avut curajul să ridic capul din pământ și să nu respect niște ordine comuniste, ordine care nu existau decât în capul împuterniciților de la acea vreme, am fost sunat de șeful meu și mi s-a spus că trebuie să semnez un tabel că am luat la cunoștință să nu mai pun poze în uniformă.

Știind că am dreptate, am căutat repede prin toate dispozițiile cu privire la portul uniformei și nu am găsit nimic care să menționeze așa ceva.

I-am dat șefului un mesaj pe whatsapp și i-am spus că nu există o asemenea dispoziție, iar tabelul nu l-am semnat pentru că nu are anexată la el dispoziția la care se face referire.

Ca să vedeți cât de rău fac aceste funcții de împuternicire, făcându-i pe cei împuterniciți să se creadă stăpâni, iar pe noi niște sclavi pe plantație, mi s-a spus că dispoziția este verbală.

⁃ Knd vi la sediu i ei tabelul si vi cu el la mine, zise șeful meu

⁃ Bine dar tot nu semnez, spun eu în prostia mea.

⁃ Asta e părerea ta…

⁃ Șefu, dacă nu văd dispozitia nu semnez. Dispoziții ilegale nu semnez.

⁃ Cred că vrei să ne stricăm “prietenia”

𝐂𝐫𝐞𝐝𝐞𝐭̦𝐢 𝐜𝐚̆ 𝐦𝐢-𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐮𝐬̦𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐒𝐭𝐫𝐞𝐡𝐚𝐢𝐚? 𝐈̂𝐧 𝐥𝐨𝐜 𝐬𝐚̆ 𝐦𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐦𝐚̆ 𝐟𝐞𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐜𝐞𝐚𝐮.”, a dezvăluit polițistul rutier.

Postarea sa a făcut din nou vâlvă în mediul online, fiind apreciată de mii de persoane. La această postare, mulți oameni au făcut comentarii legate de erorile gramaticale din conversație. „Șeful tău are in primul rând probleme… gramaticale”, a fost doar unul dintre comentariile pe această temă.

Ulterior, polițistul rutier a revenit cu o nouă postare.

Sursă foto: Facebook Robert Popa

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Pușcaș Ioan spune:

    Daca erai militar, nu îți trebuiau dispoziții scrise, era suficient ordinul verbal, dar așa nu e nici o problema.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3