930 x122 grota rece

facebook

Atenție la mesajele de pe Facebook! Link-uri capcană

Au revenit atacurile cu link-uri malițioase care se propagă prin intermediul mesajelor pe rețelele social media, avertizează Dispeceratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Citiți și: S-a sfârșit lumea: A căzut Facebook!

Este vorba despre mesajele capcană cu textul ”seamănă cu tine”, ”apari în acest video” sau ”tu ești în videoclip”.

Mesajele primite de utilizatorii români sunt în română sau engleză și conțin de regulă un link malițios, pe care expeditorul pretinde a fi un video sau o poză în care apare persoana căreia i-a transmis mesajul.

Citiți și: O mare bancă își avertizează clienții. ”E tentativă de fraudă!”

Deși accesarea acelui link nu afișează, de obicei, nimic pe dispozitiv, cu toate acestea poate duce la pierderea accesului pe contul de social media folosit în acel moment.

Pentru utilizatorii care au căzut în capcana de a accesa astfel de link-uri primite prin mesaje, DNSC recomandă să:

– Schimbați imediat parola contului de Facebook și să activați autentificarea în 2 pași (2FA)

– Vă asigurați că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări).

Ulterior, mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces.

Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte. Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte.

– Verificați aplicațiilor instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute.

– Verificați setările de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook și locațiilor pe care nu le recunoașteți, unde contul dvs. de social media apare ca fiind logat.

– Scanați dispozitivul cu o soluție de securitate (antivirus).

Sursă foto principal: CheNews.it

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3