New Profesional Consult 930 x 122

davila

STUDENȚII STRĂINI DIN PITEȘTI, ANIVERSARE DE 10 (GALERIE FOTO)

Ziua Studenților Internaționali a fost aniversată astăzi la Teatrul „Alexandru Davila”, în organizarea Facultății de Științe ale Educației a Universității din Pitești și a anului pregătitor al Compartimentului de Studenți Străini de la UPIT.

Citiți și: Senzație culinară: Deschiderea unui Fast-Food în Centrul Piteștiului, lângă Davila

Invitații, cadrele didactice și studenții au fost întâmpinați la intrare cu pască și sare.

Cuvântul de deschidere l-a rostit rectorul instituției de învățământ superior, Ionel Didea. „Universitatea din Piteşti numără peste 280 de studenţi străini. Universitatea are ca prioritate internaţionalizarea. Suntem membri activi în proiectele de internaţionalizare… Studenţii străini sunt minunaţi! Sunt cei mai buni ambasadori pentru a povesti mai departe în lume experienţele pozitive trăite în acest colţ minunat de ţară!”, a spus rectorul.

Citiți și: Universitatea de Stat din Pitești face angajări

Au vorbit și prorectorul Mihai Brăslașu și președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.

Pe scenă au urcat reprezentanții ambasadelor la București ale unora dintre țările din care provin studenții străini de la UPIT: China, Nigeria, Mongolia, Congo și Vietnam.

Programul, prezentat de doi studenți de peste hotare, a inclus o paradă a costumelor tradiționale ale țărilor de unde vin studenții străini, un recital muzical instrumental la violă, o scenetă de teatru, un dans tradițional arăbesc, dansuri tradiționale moldovenești și un spectacol de varietăți al actorilor de la „Davila”.

Sufletul ediției din acest an a Zilei Studenților Internaționali, eveniment ajuns la cea de a treia ediție, a fost Cristina Ana Lemnaru, lector universitar doctorand. Ediția 2015 s-a dovedit a fi un succes. Părerea unanimă este că a fost cea mai reușită de până acum, una de nota 10. Cu plus!

Amintim că în anul pregătitor la Universitatea Pitești învață peste 60 de studenți străini. Lor li se adaugă străinii care au rămas aici la studii de licență, masterat sau doctorat. Studenții de peste hotare de la UPIT provin dintr-un număr de 17 țări: Albania, Algeria, Djibouti, Etiopia, Franța, China, Guineea, India, Insulele Comore, Iordania, Irak, Maroc, Mexic, Mongolia, Palestina, Siria și Vietnam.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90