New Profesional Consult 930 x 122

davila

EXCLUSIV: CONTINUĂ SCANDALUL DE LA ”DAVILA”. NOI ACUZAȚII ÎMPOTRIVA LUI POGHIRC

Exclusiv: Continuă scandalul de la ”Davila”. Noi acuzații împotriva lui Poghirc. Mihai Dragnea (foto 1) are 34 de ani şi a fost angajat în funcţia de balerin la Teatrul ”Alexandru Davila” din Piteşti în perioada 2002-2009, a fost colaborator din 2011 până în luna mai 2017, iar de atunci până în luna iulie a acestui an a fost angajat pe perioadă determinată.

Citiți și: Senzație culinară: Deschiderea unui Fast-Food în Centrul Piteștiului, lângă Davila

Soţia acestuia, Andreea Dragnea, balerină la instituția piteșteană, ne-a dezvăluit într-un articol precedent problemele pe care le-ar avea la teatru (detalii AICI). Reamintim faptul că aceştia au obţinut împreună numeroase premii. Au câştigat titlul de campioni europeni în anul 2017 la Competiţia de Dans Sportiv din Cambrils (Spania) și locul I la Concursul de Dans Internaţional de la Miami (SUA) tot în 2017. Se situează şi în momentul actual pe locul 40 în Raking-ul mondial.

Citiți și: EXCLUSIV. ACUZAȚII GRAVE, SCANDAL LA TEATRUL ”DAVILA”. A INTERVENIT POLIȚIA

Am stat de vorbă cu Mihai Dragnea, care ne-a spus cum a avut loc, din punctul său de vedere, incidentul în care au fost implicați el și colega lui, Ramona Titov. Ar fi fost vorba despre un accident de muncă, susține Mihai Dragnea. De aceeași părere este și Dragoș Ionescu, balarin al teatrului piteștean.

Era necesar un mijloc de protecţie

În luna mai, la Teatrul „Alexandru Davila” a avut loc un incident în urma căruia balerina Ramona Titov a fost rănită. Concret, la o repetiție, în timp ce efectua un element acrobatic cu Mihai Drganea, a căzut.

”Repetiţia pentru spectacolul ”America 60’s”, repetiție desfășurată la teatru, a început undeva în jurul orei 10:30, după cum se poate verifica şi în avizierul teatrului, noi nu am avut pauză. Am executat un element acrobatic, la cererea coregrafului, Lorette Enache, element care din păcate nu a reuşit, ceea ce a dus la accidentarea colegei mele, Ramona Titov, undeva în jurul orei 14. Am căzut amândoi, dar, din păcate, ea s-a lovit destul de grav.

Martori sunt toţi colegii mei de la acea repetiţie, cred că eram în jur de 20 de oameni, toţi membrii corpului de balet, plus sunetist, director tehnic, regizor. Acel incident s-a petrecut în timpul repetiţiei programate de teatru, urmând instrucţiunile coregrafei. Din punctul meu de vedere, este un accident de muncă pentru că nu ne-au fost asigurate condiţiile necesare pentru a repeta acele elemente acrobatice, nu a existat saltea, nu a existat vreun mijloc de protecţie, nici măcar covor de scenă. Un covor de scenă a fost cumpărat ulterior acestui incident.

În mod normal nu dansez cu Ramona Titov, tocmai de aceea consider că era necesar un mijloc de protecţie în plus. Partenera mea de obicei era Andreea Dragnea, cea care îmi este şi soţie, dar pentru că Andreea era în concediu medical, mi-a fost redistribuită Ramona. De asemenea, din patru perechi de dansatori, cred că doar o pereche a reuşit să execute corect ceea ce aveam de făcut pentru că erau elemente de dans noi.

Consider că domnul Nicolae Poghirc m-a defăimat, aştept scuze publice din partea dumnealui

Nicolae Poghirc, managerul instituției, ar fi dat de înțeles în spațiul public faptul că Mihai Dragnea că și-ar fi accidentat intenționat colega.

”Doresc să neg poziţia pe care domnul Nicolae Poghirc, managerul Teatrului ”Alexandru Davila”, a avut-o în spaţiul public faţă de mine. Dânsul, din punctul meu de vedere, a avut făcut afirmaţii calomnioase la adresa mea, sugerând faptul că teatrul nu are absolut nicio vină în acest inccident şi că vina îmi aparţine mie în totalitate, ca şi cum eu aş fi dorit să-mi accidentez intenţionat colega.

Consider că am fost defăimat de către domnul Nicolae Poghirc în spaţiul public şi sincer, aştept scuze publice din partea dumnealui. În momentul în care faci anumite afirmaţii care nu au legătură cu realitatea, acuzi un om pe nedrept, este absolut civilizat şi normal să-ţi prezinţi scuzele de rigoare în acelaşi mediu în care ai acuzat dacă nu ai dovezi”.

”Am fost supuşi la oboseală, stres

Dragoş Ionescu (foto 2), un alt angajat al Teatrului ,”Alexandru Davila”, și el balerin, a participat la repetiția în care a avut loc respectivul incident.

”Repetiţia a început la ora 10:30, şi noi am rămas surprinşi că a ţinut până în jurul orei 14 fără să ne dea măcar o pauză. După ce am repetat anumite elemente de dans, coregrafa Lorette Enache a vrut să le vadă şi pe muzică. Atunci când se repetă pe numărătoare, poţi vedea dacă susţii sau nu partenerul, dar în momentul în care faci pe muzică nu ai timp de reacţie.

Eu eram în primă linie cu el (n.r. Mihai Dragnea), elementul de dans pe care l-au ales este de grad I de dificultate, deoarece fata riscă să cadă în cazul în care nu prinde susţinerea pe băiat şi nu e un contact perfect între ei. Am fost supuşi la oboseală, stres, faptul că am repetat patru ore… muşchii au obosit, aşa s-a întâmplat totul, colega noastră căzând în cap de la 40-50 de centimetri. Domnul director a declarat o dată că este edem cerebral, a doua oară că nu e edem cerebral, e o bubă, a treia oară că e o contuzie. Tot directorul Teatrului ”Alexandru Davila” a spus că nu este vina teatrului, nici a regizorului.

Eu cred că atât timp cât un eveniment neplăcut se întâmplă în timpul programului şi în instituţia respectivă este un accident de muncă. Sunt martor că Mihai Dragnea nu a avut vreun conflict cu Ramona Titov, eram şi suntem toţi închegaţi ca trupă. Ei au fixat ce urmează să danseze, ceea ce denotă că s-au înţeles între ei foarte bine, dacă erau certaţi nu îşi asumau elemente de dans de o asemenea complexitate.”

”Nu m-a scăpat intenţionat”

Pentru că am dorit să lămurim situaţia creată în urma incidentului de la Teatrul ,”Alexandru Davila” în timpul repetiţiilor, am luat legătura şi cu Ramona Titov (foto 3), balerina accidentată, pentru a ne spune un punct de vedere.

”Omul nu a vrut, i se putea întâmpla oricui, el m-a scăpat, dar accidental, nu m-a scăpat intenţionat”, ne-a declarat aceasta.

În ceea ce privește incidentul, pe care unii dintre angajați îl consideră accident de muncă, trebuie menționat faptul că aproximativ 20 de balerini care au participat la repetiții ar fi dat declarații la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș. Vă vom prezenta, în următoarele zile, și un punct de vedere oficial din partea ITM Argeș și dacă a fost sau nu vorba despre un accident de muncă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90