930 x122 grota rece

george diaconescu

(AUDIO) EXCLUSIV. NOI ACUZAȚII ÎN CAZUL ”DAVILA”. ȘEF DE SECȚIE: ”UNDE SE DUC BANII?”

Noi acuzații în cazul ”Davila”. Șef de secție: ”Unde se duc banii?” George Diaconescu a fost angajat la Teatrul ”Alexandru Davila” din anul 1997 ca instrumentist saxofon până în 2007. Din 2007 până în prezent, acesta deţine funcţia de şef la secţia ”Revistă”. Am stat de vorbă cu George Diaconescu, care ne-a vorbit despre ce presupune desfiinţarea organigramei teatrului ”Alexandru Davila”, dar şi despre problemele pe care le-ar fi întâmpinat odată cu venirea în funcţia de manager a lui Nicolae Poghirc.

Citiți și: Eveniment memorabil la Teatrul ”Alexandru Davila”

”Se va arunca în stradă un colectiv mare, un număr mare de artişti”

”Foarte mulţi colegi de la teatru nu ştiu ce înseamnă o organigramă sau un stat de funcţii, ei sunt artişti, au alte preocupări. Eu m-am lovit de această problemă fiind şi şef de secţie de peste 11 ani, făcând parte din Consiliul Administrativ, dând două concursuri de management, am învăţat, am citit. Organigrama reprezintă scheletul funcţionării unei instituţii împărţit pe compartimente, organigramă care astăzi se vrea a fi desfiinţată.

Citiți și: Teatrul Alexandru Davila Pitești este în doliu!

Teatrul ”Davila” reprezintă un patrimoniu naţional, în momentul în care vine cineva să-l distrugă, să-l demoleze, nu mi se pare normal. Organigrama propusă acum, potrivit managerului Nicolae Poghirc, este pentru eficientizarea activităţii teatrului, renunţând la şefii de secţie. Un şef de secţie se asigură că personalul artistic participă şi este în regulă la repetiţii, la spectacole, preia toate informaţiile, problemele şi le transmite managerului sau Consiliului Administrativ pentru a le rezolva. Odată cu desfiinţarea organigramei din prezent, se va desfiinţa şi se va arunca în stradă un colectiv mare, un număr mare de artişti.”

”Secretara domnului director Nicolae Poghirc mi-a cerut 5.000 de lei”

George Diaconescu ne-a vorbit şi despre problemele financiare ale Teatrului ”Alexandru Davila”, probleme care, din punctul lui de vedere, nu au justificare.

”Avem cel mai mare buget din istoria teatrului, 93 de miliarde, din banii aceştia oare nu intrau şi bani pentru reabilitarea acoperişului, pentru că ne plouă în teatru, bani pentru instrumente muzicale, pentru îmbrăcăminte, am ajuns să purtăm haine second hand sau aduse de acasă. Noi nu mai avem maşinişti, dar domnul manager cumpără şemineu de 7.300 de lei, pe care deocamdată îl prezintă ca obiect decorativ. Întrebarea este: unde se duc banii? Încă un mare amănunt pe care mi-l asum, secretara domnului director a venit la mine şi mi-a cerut 5.000 de lei pentru a salva o premieră, nu ştiu în calitate de ce mi-a cerut împrumut.”

”Ne abuzează din punct de vedere verbal”

George Diaconescu, șeful secției ”Revistă” susține că managerul Teatrului ”Alexandru Davila” ar avea un comportament inadecvat, care nu face cinste funcției pe care Poghirc o deține, lucru susținut și de angajați ai instituției de cultură și cu alte ocazii.

”A început să ne calce demnitatea, a călcat deminitatea majorităţii colegilor mei, de la ţipete până la urmăriri. ”De ce fumezi, de ce intri?”, ne-a interzis să fumăm în spatele teatrului, acolo unde avem noi intrarea artiştilor. Am ajuns să fumăm, să ne înghesuim într-un loc unde se ţin ”gunoaiele”, lucrurile de care nu mai este nevoie în teatru. Ne abuzează din punct de vedere verbal.

Ne tot suspectează că avem activităţi şi alte locuri, dar pe de altă parte noi nu avem momente de respiro, se lucrează mult peste program. Baletul este nimicit din noiembrie 2017, de atunci când s-a încercat facerea unor workshop-uri, muncea baletul o lună, iar dacă managerul nu se mai înţelegea cu organizatorii, se anula totul şi munca era degeaba. De asemenea, balerinii care au fost în concedii medicale sunt discriminaţi, după părerea lui Nicolae Poghirc ei nu mai au voie la concediu de odihnă, este strigător la cer!”

”Organigrama este sufletul unei instituţii”

Așa cum ePitești, dar și alte instituții de presă argeșene au prezentat, după noua organigramă propusă de Nicolae Poghirc, secțiile teatrului, inclusiv secția ”Revistă”, ar urma să fie desființate.

”După ce a propus noua organigramă, directorul teatrului şi-a permis să intre în sala de balet şi să spună că din momentul acesta nu mai aveţi şef de secţie, nu-l mai ascultaţi, şi asta pentru că eu am fost împotriva organigramei care propune desfiinţarea noastră. De acum încolo, aşa cum a fost şi până acum, vom lucra în tensiune. Până nu se rezolvă probleme esenţiale ale teatrului, pentru că se vrea transformarea teatrului într-un paradis fiscal-cultural, nu mă voi lăsa, voi combate orice idee greşită. Vreau ca secţia ”Revistă” să reziste, să fie în viaţă. Oamenii au muncit ani de zile în baza unei organigrame, oragnigramă care este sufletul unei instituţii, n-au fost probleme niciodată, a venit dânsul şi vrea să distrugă totul.”, ne-a declarat George Diaconescu zilele trecute.

Pe de altă parte, vineri, 13 iulie, la Teatrul ”Alexandru Davila” a avut loc o ședință a Consiliului Administrativ. Cu acest prilej, Poghirc a ținut să precizeze, din nou, că secția ”Revistă” va fi desființată. ”Dacă s-a desfiinţat ”Revista” de la Constanţa, unde există public, de ce mai rămâne cea a Piteştiului?”, a precizat Nicolae Poghirc (click pentru redare):

Vom urmări situația de la Teatrul ”Alexandru Davila”. În perioada următoare vom veni și cu alte precizări.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3