NOR CURIER 930X122

andreea dragnea

CJ ARGEȘ CUMPĂRĂ SERVICII DE CONSULTANȚĂ PENTRU BELELELE JURIDICE ÎN CARE MANAGERUL POGHIRC A BĂGAT TEATRUL AL. DAVILA

Potrivit unui recent proiect de hotărâre, Consiliul Județean Argeș vrea să achiziționeze servicii de consultare/reprezentare/asistare în domeniul Dreptului Civil pentru procesele în care Teatrul „Alexandru Davila” are calitatea (mai mult de) de pârăt, dar și de parte vătămată.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Un demers prin care CJ Argeș speră, în special, ca instituția să treacă fără avarii financiare și de imagine zguduitoare peste cele câteva procese deschise de angajații care au reclamat în instanță abuzuri ale actualului manager al instituției, Nicolae Poghirc, și el pârât în respectivele procese, alături de instituția de cultură.

„O dau la întors”

Citiți și: Exclusiv. Panică la „Casa Albă”, azi noapte, clădirea de 8.5 mil € din Centru Piteștiului

Două dintre dosarele pentru care CJ vrea să cumpere servicii de consultare/reprezentare/asistare sunt cele în care parte este și balerina Andreea Dragnea, campioană europeană la dans sportiv, dată afară abuziv și reîncadrată după ce a câştigat în instanţă procesul cu Teatrul “Alexandru Davila”, dar concediată din nou, în septembrie 2019, de același manager Nicolae Poghirc.

„Incredibil! Când doamna Andreea Dragnea a sesizat Consiliul Județean despre mizeriile managerului de la Teatrul Davila, onor instituția i-a răspuns că nu este treaba Consiliului Județean, că Teatrul are personalitate juridică proprie, cu o conducere ce își asumă managementul. Acum, când a fost dovedit dezastrul prin hotărâri definitive, o dau la întors. Deși anterior au precizat că nu e problema lor, acum preferă să plătească avocați pentru problemele create. Mă întreb, n-ar fi mai bine să plătească drepturile deja câștigate de Andreea Dragnea în instanță?! Eventual, poate îi dau și o primă pentru victoriile în Campionatul Mondial și cel național!”, declară pentru ePitești avocatul Liviu Stancu (foto 1), cel care o reprezintă pe Andreea Dragnea în războiul juridic cu Teatrul și managerul Poghirc.

„M-a reîncadrat timp de 3 luni, perioadă în care mi s-au făcut 5 comisii de disciplină”

Săptămâna viitoare este programat un nou termen într-una dintre spețele amintite.

„Termenul de pe 12 martie este cel din dosarul deschis după a doua mea concediere. Sper să se facă dreptate. Am încredere in justiție. Am câștigat după prima concediere, inclusiv apelul, domnul Poghirc m-a reîncadrat timp de 3 luni, perioadă în care mi s-au făcut 5 comisii de disciplină, după care am fost concediată iar”, afirmă pentru ePitești balerina Andreea Dragnea.

„Și în Apel am câștigat și nici acum nu îmi dau banii”

Înainte de a fi concediată, Andreea Dragnea a formulat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș o plângere penală pentru tragerea la răspundere a managerului Poghirc pe motiv că refuză să-i plătească drepturile băneşti stabilite de instanţă, declanșând și procedura de executare silită a Teatrului „Alexandru Davila”. Balerina a invocat atunci refuzul constant de executare a obligației instituite prin sentința civilă pronunțată în aprilie 2019 de Tribunalul Argeș, constând în “plata unei despăgubiri egale cu salariul indexat, majorat și actualizat și celelalte drepturi”, de care ar fi beneficiat de la data concedierii până la reintegrarea efectivă.

„Și în Apel am câștigat și nici acum nu îmi dau banii. Din contră, vor sa oprească executarea”, precizează pentru ePitești Andreea Dragnea (foto 2).

Amintim că, referitor la acest scandal, managerul Teatrului „Al. Davila”, Nicolae Poghirc (foto 3), a afirmat public, de fiecare dată, că deciziile sale manageriale au baze legale și sunt perfect justificate.

Citește și: EXCLUSIV – TEROARE LA ”DAVILA”. CAMPIOANĂ EUROPEANĂ: ”ÎMI ESTE FRICĂ SĂ MĂ DUC LA TEATRU”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3