EcoMoto 930×122

cj arges

Peste 5 milioane € a ,,înghițit” reabilitarea ,,Casei Albe” din Pitești

Peste 5 milioane € a ,,înghițit” reabilitarea ,,Casei Albe” din Pitești

Citiți și: Au semnat „ca primarul”. Peste 70.000 de dispoziții, luate la puricat

Procesul amplu de modernizare și eficientizare energetică la clădirea Palatului Administrativ din Pitești se apropie de final.

În clădirea în care își au sediul Consiliul Județean Argeș, Instituția Prefectului și alte instituții din județ deja a fost adus mobilierul care urmează să fie amplasat și se realizează ultimele finisaje.

Citiți și: Argeș. Săptămâna marilor transformări pe drumuri

De asemenea, în curtea clădirii a fost amenajat și un bazin pentru apă care poate asigura necesarul pentru o anumită perioadă în cazuri excepționale.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu administratorul public și directorii din cadrul instituției, au efectuat o ultimă vizită pe șantierul de la Palatul Administrativ înainte de reluarea activității.

,,Ne apropiem de finalizarea lucrării la Palatul Administrativ Argeș.

Că le place unora sau nu, este o clădire reprezentativă a județului Argeș.

Pentru prima dată de la darea ei în folosință, în perioada 1960-1970, clădirea a fost reabilitată în totalitate pe un proiect european destinat exclusiv clădirilor administrative publice.

Este o ultimă vizită și urmează ca, la începutul anului 2024, să ne mutăm practic în casă nouă.

Suntem foarte mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat până acum, constructorul a dat dovadă de maximă seriozitate, deși a fost strâns de anumite termene, pentru că eram obligați ca proiectul să se finalizeze anul acesta.

Contribuția Consiliului Județean a fost una substanțială, dar suntem mândri de ceea ce am realizat.

Ne dorim cât mai multe proiecte europene pentru că, dacă vrem să avem un viitor în acest județ, trebuie să ne axăm pe proiecte europene și guvernamentale.

Județul Argeș deține un onorant loc fruntaș în ceea ce înseamnă proiectele derulate prin ADR Sud Muntenia. Vor mai fi și alte obiective care își vor avea finalitatea la începutul anului viitor”, transmite Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Procesul de modernizare și eficientizare energetică s-a derulat în cadrul unui proiect european accesat de Consiliul Județean Argeș prin Programul Operaţional 2014-2020.

Peste 5 milioane € a ,,înghițit” reabilitarea ,,Casei Albe” din Pitești

Valoarea totală a proiectului este de 27.351.508,59 lei (cu TVA inclus), din care:

–  proiectare și asistență tehnică 595.894,88 lei (cu TVA inclus),;

– execuție lucrări 26.755.613,71 lei (cu TVA inclus).

Clădirea are o suprafață de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m.

A fost construită în anii 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc.

Clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje, se arată în comunicatul de presă trimis publicației noastre.

Informații suplimentare despre începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii, AICI. – Peste 5 milioane de € refacerea CJ Argeș –

555×222 grota rece

Comentarii

6 comentarii

  • Daniel spune:

    Cât costă de nouă? Cât a costat în 1970?

  • vica spune:

    Cu banii astia faceai 2 cladiri de noi. Vad ca se lauda tare de tot PRM-istul din filmulet cum a renovat el palatul facut de Ceausescu. Dar nu ne spune si care ar fi un cost real al lucrarii ,dar poate ne spune DNA-ul peste cateva luni.

  • Clevetici spune:

    Cine-mparte
    Parte-si face!

    Consiliul Judetean Arges are un buget cu scopul de a gestiona infrastructura (de exemplu drumurile) judetului si alte institutii judetene (de exemplu Spitalul Judetean).
    Dar primul la care s-a gandit CJ Arges a fost el insusi si si-a alocat 5 milione de euro pentru o cladire care valoreaza…

    ma rog, sa zicem ca a fost nevoie.

    Din fotografia acestui articol vad ca CJ Arges nu renunta la metehnele sale vechi:
    parcarea institutiei se „extinde” pe spatiul public al Pietii Rosii cu ajutorul unor balize mobile, care se pot muta dupa pofta inimii bugetarilor care vin cu masina la servici.

  • Minca Marian spune:

    daca se face nu este bine daca nu se face nu este bine hotărât tot ce se face pentru noi romanii nu este bine o sa ia manzana cladirea acasa si se va cununa cu ea daca este construita in anul 1970 cat vreti sa tina mai .parca ati fii ingineri nu gluma stati dracului in banca voastra si mai puneti mana si pe munca

  • George spune:

    Manzana mediocru ca intotdeauna ….as vrea si eu pentru cheltuielile de acolo cat si cele ale primariei Pitesti sa verific3e DNA cheltuielile mai ales pentru statiile de autobuz care sunt mizerabile si fac pariu ca 8000 de lei sunt transformati in sute de mii de euro

  • Pitestean spune:

    nu stim ce nevoie au de reabilitare termica,zidurile groase de 60cm,ai respectivei cladiri,dar pentru alesii nostri, pupati la koor de catre unii ca tine,facem totul,calmeaza-te.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90