New Profesional Consult 930 x 122

andreea dragnea

EXCLUSIV – TEROARE LA ”DAVILA”. CAMPIOANĂ EUROPEANĂ: ”ÎMI ESTE FRICĂ SĂ MĂ DUC LA TEATRU”

Teroare la ”Davila”. Campionaă europeană: ”Îmi este frică să ma duc la teatru.” Andreea Dragnea are 38 de ani şi este balerină de 16 ani la Teatrul ”Alexandru Davila” din Piteşti. De-a lungul timpului s-a remarcat prin obținerea a nenumărate premii împreună cu soţul ei, Mihai Dragnea.

Citiți și: Doi piteșteni, recunoscuți mondial. Formează una dintre cele mai bune perechi de dans

Dintre acestea, amintim titlul de campioni europeni în anul 2017 la Competiţia de Dans Sportiv desfăşurată în Cambrils (Spania) și locul I la Concursul de dans internaţional de la Miami (14 octombrie 2017). Se situează pe locul 40 în Ranking-ul mondial.

Citiți și: CJ ARGEȘ CUMPĂRĂ SERVICII DE CONSULTANȚĂ PENTRU BELELELE JURIDICE ÎN CARE MANAGERUL POGHIRC A BĂGAT TEATRUL AL. DAVILA

Niciodată nu a avut probleme în ceea ce privește activitatea desfășurată la teatrul piteștean, însă, de aproximativ un an și jumătate, de când la conducerea instituției de cultură este Nicolae Poghirc, Andreea susține că situația s-ar fi schimbat complet. Angajata teatrului spune că managerul are un comportament nepotrivit funcției pe care o deține și că ar fi agresiv verbal.

Am stat de vorbă cu Andreea Dragnea, care ne-a dezvăluit în exclusivitate problemele pe care le-ar avea la Teatrul ”Alexandru Davila”.

”Sunt în teatru din 2002 şi niciodată nu am avut probleme cu alţi directori”

Andreea cere ajutorul reprezentanților Consiliului Județean Argeș pentru a rezolva situația de la teatrul piteștean.

”Fac un apel către Consiliul Judeţean şi domnul Dan Manu să salveze artiştii de acest domn manager Nicolae Poghirc, să ne apere cumva de el şi de ideile lui, de dictatorismul pe care îl impune.

Sunt în teatru din 2002 şi niciodată nu am avut probleme cu alţi directori. Acesta consideră că suntem incompetenţi şi indisciplinaţi. Toată lumea ne apreciază munca, atunci când ieşim pe scenă suntem perfecţi, n-are nimeni ce să ne reproşeze, dar el ne spune că suntem indisciplinaţi.

Ce înseamnă la el indisciplină? Faptul că eu comentez că stau câte 12 ore la teatru, când eu am contract în care scrie că trebuie să fac 40 de ore pe săptămână? Dacă nu vii când vrea el, munceşti 12 ore, te învoieşti o oră, după care te trezeşti că îţi lipsesc banii din salariu. Mi s-a întâmplat și mie acest lucru, dar şi soţului meu.

Soţul meu nu mai lucrează la teatru, el având contract pe un timp determinat. Nu i s-a prelungit contractul pe motivul indisciplinei, pentru că a mers de fiecare dată şi i-a spus că nu este normal să muncească întruna.”

”Comisia de disciplină stabileşte că nu am greşit”

Andreea susține că periodic se întrunește și Comisia de disciplină, acolo unde ar trebui să se stabilească dacă angajații au avut sau nu un comportament inadecvat la locul de muncă. Deși ulterior acestei comisii ar trebui să se stabilească dacă se scade sau nu din salariu, la Teatrul ”Davila” situația ar fi exact… pe dos.

”Ne bagă într-o Comisie de disciplină, asta după ce ne scade din salariu, iar membrii comisiei stabilesc că noi nu am greşit cu nimic. Cei din Comisie nu mai au ce să facă, pentru că nouă deja ni se taie din salariu. În momentul de faţă, trei suntem puși la avizier că nu avem voie la concediu de odihnă pentru că am avut concediu medical. Toți ceilalați au concediu… asta este discriminare.”

”Domnul director a minţit că a chemat Salvarea”

Nereguli ar fi, susține Andreea, și în modul în care anumite repetiții se desfășoară la ”Davila”. Condițiile de lucru nu ar fi cele mai bune, precizează ea, fapt pentru care s-ar fi ajuns inclusiv la incidente.

”Ne trimite să dansăm în alte săli. Îi spunem că nu suntem de acord, pentru că noi facem diverse elemente destul de periculoase. Cine se ocupă cu protecția și siguranța muncii în acele săli, dacă ne accidentam cine răspunde, se mai poate numi accident de muncă dacă noi nu suntem la teatru?

De exemplu,  o colegă a căzut în cap pe scenă acum o lună. A căzut în cap executând timp de 4 ore, fără odihnă, nişte elemente periculoase. Domnul director a minţit că a chemat Salvarea, dar după o jumătate de oră a ajuns soţul ei și de-abia atunci, când el a anunțat, a sosit Salvarea.

”Îmi este frică să mă duc la teatru”

Balerina teatrului piteștean ne-a mai precizat și că, din cauza atitudinii pe care managerul Poghirc ar avea-o, ar fi ajuns într-o stare depresivă. Mai mult, ne dezvăluie că îi este inclusiv teamă să mai meargă la locul de muncă. De asemenea, Poghirc i-ar fi spus că pentru a efectua activități în afara teatrului ar avea nevoie de acordul său (Andreea deține un grup sportiv non-profit).

”În momentul de faţă, îmi este frică să mă duc la teatru. Ultima dată m-a chemat pentru a-mi pune nişte întrebări, după care să semnez, întrebări în care mă acuza că eu am dansat în cârciumi şi baruri cât am fost în concediu medical. Am încercat să-i spun că nu, dar nu m-a ascultat absolut deloc.

Pentru că nu am semnat, a alergat după mine. În momentul acela am crezut că îmi dă şi o palmă la felul în care s-a aruncat spre mine! Cum să mă duc eu acum la teatru singură? Mi-e frică de el, m-a înjosit în ultimul hal! Sunt într-o stare depresivă din cauza acestui om. Sunt terorizată. Vreau să fiu respectată, vreau să-mi fie respectată munca.”

”Este un om răzbunător!”

Singura soluție pentru rezolvarea acestei probleme ar fi, în opinia Andreei, plecarea din funcție a managerului: ”Nu văd altă rezolvare în afară de plecarea lui. Chiar dacă cineva ar avea discuții cu acest domn, schimbarea atitudinii lui ar fi de moment. Caracterul acestui om nu se va schimba, este un om răzbunător.”, închieie Andreea Dragnea.

Pe de altă parte, problemele de la Teatrul ”Alexandru Davila” nu s-ar rezuma numai la comportamentul sau limbajul managerului Poghirc. Unele spații din instituție arată cel puțin deplorabil, realitate care va fi prezentată, ulterior, în alte materiale ale ePitești.

Precizăm că Nicolae Poghirc este manager al Teatrului ”Alexandru Davila” de la începutul anului 2017 (subiectul, pe larg, AICI). Poghirc este originar din Baia Mare și, printre altele, a deținut funcția de director al Teatrului Municipal ”Ariel” din Râmnicu Vâlcea.

Vom încerca să luăm legătura cu managerul Poghirc pentru un punct de vedere cu privire la situația prezentată de balerina Andreea Dragnea.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90