EcoMoto 930×122

andreea dragnea

SCANDAL LA ”DAVILA”. CONDUCEREA TEATRULUI O ”SCALDĂ”

Scandal la ”Davila”. Conducerea teatrului o scaldă. Zilele acestea, ePitești a prezentat situații cu care angajați ai Teatrului ”Alexandru Davila” din Pitești s-ar confrunta. Mai precis, este vorba atât despre comportamentul pe care managerul Nicolae Poghirc l-ar avea față de salariați ai instituției de cultură (detalii, AICI), cât și despre condițiile deplorabile în care se află anumite spații din clădirea teatrului (imagini și amănunte, AICI).

Citiți și: Eveniment memorabil la Teatrul ”Alexandru Davila”

Aceste subiecte au fost tratate și de alte publicații argeșene, fapt care i-a determinat pe cei din conducerea teatrului piteștean să transmită astăzi un comunicat de presă. Comunicat care, ce să vezi, conține, în mare parte, numai date despre sumele încasate în urma unor spectacole susținute la ”Davila”, ca „argument” pentru desființarea secțiilor „tradiționale” ale teatrului.

”Punctual, spre exemplu, la Secţia Revistă s-au înregistrat 873 de spectatori la trei reprezentaţii “Gramofonul cu amintiri”, realizat de Paul Surugiu Fuego şi avându-le ca invitate pe Marina Florea şi Stela Enache, ceea ce a generat un venit de 24.450 de lei. La aceeasi secţie, celelalte spectacole, în număr de 14, au adus încasări de 21.370 de lei de la un număr de 1.749 de spectatori.”, se arată în comunicat.

Citiți și: Teatrul Alexandru Davila Pitești este în doliu!

În replică, Andreea Dragnea, balerină care a participat la respectivul spectacol, declară: ”La acel spectacol, domnul manager Poghirc a zis că nu are buget. Am venit noi, de acasă, cu costume, pantofi, am făcut coregrafia acelui spectacol. Dumnealui nu a mișcat o scamă. Toți cei care au muncit pentru acel spectacol, dar și pentru altele sunt cei în care managerul lovește acum, cei pe care acum îi numește indisciplinați și incompetenți.

Dânsul se laudă cu munca noastră. Este urât să stai într-un fotoliu și să te mândrești cu ce au făcut alții. Noi am făcut totul pentru teatru, pentru că iubim teatrul, și pentru Paul. Paul Surugiu a adus bani la ”Davila”, prin spectacolele susținute, și înainte să fie manager domnul Poghirc.”

În ceea ce privește problemele din teatru, conducerea precizează doar atât: ”Privitor la aspectele relatate în media de unii dintre angajaţi şi colaboratori, trebuie spus că acestea aduc grave prejudicii de imagine instituţiei, fapt de neacceptat în condiţiile în care, prin contractul de management, s-au asumat criterii clare de performanţă.”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3