New Profesional Consult 930 x 122

anre

ULTIMA ORĂ: SURPRIZĂ LA FACTURILE LA CURENT ELECTRIC

Ultima oră: Surpriză la facturile la curent electric. Consumatorii casnici primesc o veste bună de la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Poate fi considerată o surpriză, de această dată plăcută, pentru românii obișnuiți să achite facturi mari la energia electrică.

Citiți și: Companie de energie, anunț deosebit de important! Sunt vizați peste 600.000 de clienţi

“În urma implementării noii metodologii de stabilire a modului de calcul și a condițiilor de avizare a prețurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanță obligați și furnizorii de ultimă instanță opționali clienților finali, în ședinta Comitetului de reglementare al ANRE de astăzi, 22.05.2018, au fost aprobate valorile prețului maxim pentru serviciul universal pentru perioada 1 iulie 2018-30 iunie 2019 pentru fiecare zonă de rețea.

Astfel, valoarea prețurilor maxime pentru consumatorii casnici va scădea în medie cu 3,53% față de prețurile actuale.

Citiți și: Anunțul momentului despre facturile românilor

În 3 zile lucrătoare de la data aprobării valorii prețurilor maxime pentru fiecare zonă de rețea, FUI (n.r. – furnizorii de ultimă instanță) obligați trebuie să transmită la ANRE, spre avizare, prețurile practicate pentru intervalul 1 iulie 2018-30 iunie 2019.

Prețul propus spre avizare poate fi mai mic sau cel mult egal cu prețul maxim stabilit de ANRE în ședința Comitetului de reglementare de astăzi. ANRE va aviza până pe 31 mai 2018 prețurile propuse de FUI obligați.”, informează Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Amintim că, de la 1 ianuarie 2018, furnizarea energiei electrice nu se mai face la prețuri aprobate de ANRE. În schimb, ANRE stabilește tariful maxim pentru furnizorii de ultimă instanță.

Clienții casnici au posibilitatea să își schimbe gratuit, în cel mult 21 de zile, furnizorul și pot încheia contracte în regim concurențial cu oricare dintre furnizorii activi pe piața de energie electrică din România, acest serviciu nefiind limitat la o anumită zonă geografică de deservire.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3