EcoMoto 930×122

anre

Mahărul cu legături în Argeș care controlează din umbră energia României

Mahărul cu legături în Argeș care controlează din umbră energia României

Citiți și: Hidroelectrica a fost amendată pentru că nu a emis facturile clienților!

Schimbarea din aprilie 2023 a conducerii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nu a dus și la independența politică a acestei instituții, așa cum prevede legislația europeană.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, reglementatorul din energie ar fi în continuare controlat, din umbră, de aceleași persoane care s-au aflat la butoane până în aprilie.

Citiți și: PIAȚA GAZELOR SE LIBERALIZEAZĂ DE LA 1 IULIE

Fostul președinte Dumitru Chiriță (fost deputat de Argeș al PSD) nu a părăsit ANRE după ce i-a expirat mandatul, ci a fost încadrat pe o funcție fantomă, cea de expert la Cabinetul Vicepreședinților, din care a reușit să organizeze o conducere paralelă a instituției, bazându-se pe loialitatea directorilor numiți în perioada sa.

Mahărul cu legături în Argeș care controlează din umbră energia României

Este o funcție inutilă în condițiile în care la ANRE există un Consiliu Consultativ de 13 membri, numit prin decizie de către premier și este format din specialiști din mai multe sectoare cu interese în domeniul energetic.

Aceștia nu sunt remunerați, iar fiecare decizie luată de Consiliul de reglementare trebuie să fie supusa unui aviz consultativ formulat de acest consiliu.

Reamintim că Dumitru Chiriță a fost șef al ANRE în perioada 2017-2023, înainte fiind pe rând electrician, sindicalist și apoi deputat PSD.

Pentru funcția de președinte al ANRE ajunsese la o remunerație de 60.000 lei/lună, potrivit ultimei declarații de avere, depusă anul trecut. Chiriță a fost acuzat de opinia publică, în mai multe rânduri, că a gestionat defectuos criza energetică. De altfel, în plin scandal legat de facturile la energie, Chiriță a plecat în vacanță în Republica Dominicană.

Pentru noua funcție nu există nici o declarație de avere, reprezentanții ANRE susținând că, în calitate de expert, nu are obligația depunerii acesteia.

Detalii, AICI – Rețeta succesului de partid în companiile de stat / Fostul șef pus de PSD a fost păstrat în ANRE, după expirarea mandatului, pe o funcție inutilă pentru instituție

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3