930 x122 grota rece

doctor honoris causa

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI ACORDĂ UN NOU TITLU DE DOCTOR HONORIS CAUSA

Universitatea din Pitești acordă un nou titlu de Doctor Honoris Causa. Universitatea piteșteană îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. ing. Silviu Angelescu, de la Universitatea București.

Citiți și: Ce au putut să facă elevii de la Colegiul „Brătianu” din Pitești

Ceremonia de decernare a titlului va avea loc mâine, 20 mai 2019, de la ora 11, în sala de festivități din corpul central al Universității din Pitești (UPIT).

Citiți și: Este oficial! S-a decis marea schimbare la Universitatea din Pitești

Personalitate științifică de prim-rang, Silviu Angelescu este profesor emerit al Facultății de Litere la Universitatea București și conducător de doctorat în domeniul etnografiei și al folclorului. Este doctor în filologie, cu teza „Tipare portretistice în epica orală și scrisă” (1983). În 1985 a obținut premiul „George Călinescu” al Academiei Române pentru volumul „Portretul literar”, iar în 1988 premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul „Calpuzanii”.

După absolvirea studiilor în 1972, a lucrat neîncetat la Universitatea Bucureşti în specialitatea etnologie şi folclor, parcurgând treptele ierarhiei universitare, de la asistent la profesor, și elaborând mai multe studii devenite de referință în domeniu.

Între 1991 și 1995 și 2008 și 2012 a fost şeful catedrei de etnologie şi folclor la Facultatea de Litere, iar între 1997 și 2004 director al cursurilor de vară ale Universităţii Bucureşti.

Din anul 1999 și până în martie 2011 a condus Institutul de Istoria Artei ”G. Oprescu” al Academiei Române, activând, totodată, ca director al revistelor institutului. A supervizat realizarea mai multor proiecte naționale de cercetare.

Este membru al Societății de Științe Filologice din România și al Uniunii Scriitorilor din România, iar începând din 2010 ocupă funcția de președinte al Asociației pentru Științe Etnologice din România (ASER).

A fost membru al Comisiei pentru Filologie de pe lângă Consiliul național de atestare a titlurilor științifice și diplomelor universitare (1996-2010), membru în Comisia Națională a Monumentelor Istorice (2007-2011), director al Departamentului de Relații Internaționale din Ministerul Învățământului (martie-noiembrie 1990) și vicepreședinte executiv al Fundației Culturale Române (noiembrie 1990-ianuarie 1992).

Prof.univ.dr. Silviu Angelescu a susținut cursuri de limba și literatura română la Universitatea Sorbona din Paris (1995-1996).

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA